Det behövs nog en liten veckans update, vad som hänt sen det varma ultrapasset på nationaldagen.
Dagen efter var det Mälarenergi Stadslopp i Västerås, 10 km lopp med 1300 startande mestadels från olika företag. Från ABB FACTS var vi hela 9 "lag", inte riktigt alla kom till start men vi var nog 30 som sprang, bra på 250 anställda. Uppladdningen med ultrapass dagen innan var väl inte helt optimal, men det var inte heller tanken, målet nu är Kristins Runde. Trots allt gick det på drygt 41 min så man får vara nöjd.
I helgen blev det en tur "hem" till Småland för släktträff med syrran, våra 8 kusiner, deras barn och en hel del barnbarn, +60 pers som man inte träffat på måååånga år, en del inte alls. Det gav ju också tillfälle till ett litet bergspass hemma i Tabergsdalen, 2 mil och drygt 500 höjdmeter, i stort sett en kvarts Kristns Runde, kändes lagom så där 2 veckor före loppet.
I tisdags var det dags för VLK's samarbete med Lidingöloppet. Seedningslopp på 10 km i Rocklundaspåret. Blev inget sprunget för min del, då var det arrangörsroll som gällde. Trots lite sen och knapphänding marknadsföring och stadsloppet bara en vecka innan kom det 39 till start och det blev en lyckat tävling. Marknadsföring för VLK blev det också eftersom TV4 dök upp och gjorde inslag till de lokala nyheterna, kul. Det kommer lite mer loppet snart.
Efter 2 dagars vila var det i dag lite endorfinabstinens. En lugn runda i ultratempo fick det bli, lätt och superskönt i en lagom varm sommarkväll.
Bra placering på Stadsloppet. Och tiden är svårslagen för de flesta. Ser att du är Smålänning. Det är jag också - har djupa rötter där. Lycka till på kommande 50 miles!
SvaraRaderaTack Fredric, Det kan behövas i de norska skogarna för en ursmålänning sen +10 generationer enligt mammas släktforskning en gång. Från vilken del är dina rötter?
SvaraRaderaHar småländska rötter både på spinn och svärdsidan. Det handlar mycket om Eksjö och Vetlanda men även om Växjö, Västervik, Jönköping, etc. Min far började släktforska redan i mitten på 1950-talet och har lagt ner betydande tid på detta ur flera olika perspektiv. Hans resultat sträcker sig ner till andra halvan av 1600-talet för att där turligt nog fortsätta i tidigare forskning, genom medeltiden, till vikingatiden, med personerna namngivna hela vägen. I detta sammanhang finns anorna i flera andra svenska landskap också.
SvaraRadera