Sidor

tisdag 3 december 2013

Kiruna Extreme

Plötsligt händer det... och så har man nya utmaningar att ta itu med. Vad har man nu gett sig in på? Egentligen är det kanske inte fullt ut nya utmaningar utan snarare att cirkeln är sluten. Orientering har jag ju hållt på med under 35 år mer eller mindre, sen blev det marathon, sen blev loppen längre och längre och på senare år gick dom upp i bergen, nu blir det lite av en kombination av allt. Redan på orienteringstiden snegalde jag lite på BAMM, men det blev aldrig av då, sedan dess har tanken på mountain marthon legat och pyrt.

När Henrik och Niklas lockat med en start i GL3D nämnde Henrik att han funderat på Kiruna Extreme, men inte hade någon att springa med än. Vi pratade inte så mycket mer om det då, men så i lördags mitt på F&S festen fick jag ett SMS från Henrik, "Ser att Kiruna Extreme släpper förtursplatserna om några timmar. Skall vi lägga in en anmälan?" Ingen betänketid så mitt svar blev "OK kan du fxa det". Plötsligt händer det och några timmar senare är man anmäld till en ny utmaning, den 22-23 augusti är det dags.

Vad är då Kiruna Extreme? Hemsidan börjar med beskrivningen...
Kiruna Extreme är en tvådagars fjällorientering (mountain marathon) för tvåmannalag med övernattning på fjället där deltagarna själva bär med sig all nödvändig utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället.

Det finns 3 olika banlängder/svårigheter som man beskriver så här...
Medium är för er som klarar en längre fjällvandring över två dagar (runt 15km per dag), har viss fjällvana och orienteringskunskaper samt vill testa den här typen av tävling.
Large är för er som har god kondition, fjällvana, orienteringskunskap och vill ha en riktigt tuff utmaning.
Extreme är för er med mycket god kondition, fjällvana, orienteringskunskaper och som vill ha en extremt tuff utmaning. Tidigare erfarenhet av liknande tävlingar rekommenderas starkt.

Naturligvis inte mycket att välja på så det blev Extreme, skall man göra något skall det vara fullt ut, kollar "checklistan"...
- Mycket god kondition - check - hamnade utanför skalan vid ett konditiostest på jobbet...innan jag började träna mycket
- Fjällvana - check - har vandrat en vecka i Kirunafjällen med 40 kg packning i lumpen, det var visserligen ett tag sedan
- Orienteringkunskaper - check  - hållit på i 35 år
- Vill ha en extremt tuff utmaning - check - vill ju gärna höja ribban som ni kanske märkt
- Tidigare erfarenhet av liknande tävlingar - nja - har ju inte sprungit mountain marathon än men det blir ett 3 dagars i England till våren och UTMB är väl hyfsat tufft i jämföreslse, även om UTMB inte är obanat och inte har orientering så är det trots allt dubbelt så lågt och dubbelt upp i höjdmeter ungefär.

Nu börjat det bli fullbokat med olika berg i kalendern för nästa år, inte plats för någon asfalt längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar