måndag 4 juli 2011

Ultra igen

Det är bara en vecka sedan Kristins Runde men återhämtningen gick bra förra veckan, inför helgen var det inga känningar kvar i benen. Det skulle bli bra med ett lugnt långpass innan semestern började. Det var bara det att Kerstin och Roger planerade en liten ultra-utflykt, till Kolbäck tur och retur. Varför inte passa på? Det blir nog inga långpass på ett tag och det kan vara bra att testa hur man funkar med två täta ultror.

7.45 träffas vi vid stationen men vi tar inte tåget utan springer istället västerut. Det går lätt i medvinden ända fram till Kolbäck, där dyker också Simon upp från tåget. Vi tar inget stopp i byn, istället får vi idén att ta en fikapaus på Westerkvarn. Det visar sig inte vara en bra idé, dom öppnade inte fiket förrän kl 12, men vi lyckades i varje fall komma över varsin glass så det blev en liten pasu ändå.

Från kvarnen var det "bara" att springa hem igen, men 2,5 mil i motvind var lite mer utmanande än första halvan av passet ut till Kolbäck. Trots allt går det riktigt bra, tills vi har 3-4 km kvar, då börjar det kännas att det bara gått en vecka sen min 80 km runda i Nordmarka. Bara att bita ihop tills vi är tillbaka vid stationen, vi kommer dit 49 km efter att vi startade. Det blev en bra runda som inledning på semestern, nu blir det korta morgonrundor på nya ställen ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar