lördag 17 september 2011

Återfall?

Det är mer än 2 år sedan det blev en orienteringstävling, i maj 2009. Jag har aldrig haft ett så långt uppehåll sen jag började springa i skogen 1974, inte ens under utlandsåren på 80-talen. Nu tyckte Sandra att vi skulle på en tävling i höst, why not?
Träning blir det ju i vilket fall som helst och kul med lite variation. När det dessutom är en så perfekt höstdag som idag kunde det inte bli bättre. Vi åkte till Upplandsskogarna en bit norr om Heby för att springa OK Triangelns medeldistanstävling. För er som inte är så insatta i orientering innebär medel att det är en kort bana (ca 4 km) med många kontroller i svårorienterad terräng...
Detaljrikt och svårt var det med superfin terrräng, mycket berghällar och ren skog, men efter 2½ års uppehåll med orienteringen blir man lite ringrostig. Det var nog tur att man tappat bort löpsteget i skogen så det inte gick så fort, det blev tid att missa en del ändå på banan.

Kul med lite orientering som omväxlingen, dom andra i VSOK undrade förvånat vad vi gjorde där. Nån tyckte jag kunde ju springa hem. Varför inte, 75 km hade ju blivit lite mer som ett träningspass ;-)
Även om det var kul omväxling så blir inte återfallet varaktigt, någon enstaka gång om året får nog räcka och en annan gång kan man ju planera in hemresan till fots.

2 kommentarer:

  1. Så du snurrar runt i Upplandsskogarna? 4:an - 5:an ser ut att vara en utmaning för de flesta. Tog du den med Jesus-varianten? ;-)

    SvaraRadera
  2. Japp, snurrade i Uppland lite men det skall inte bli en vana. Missade mest på 11 och 14 annars var det rakt på som gällde.

    SvaraRadera