torsdag 23 augusti 2012

Black River Run

Nu har det varit tyst på bloggen i över en vecka, men det har sina förklaringar. I lördags hade vi premiär på vårt ultralopp Black River Run i Västerås. Efter att ha kläckt idén till loppet under några träningspass förra sommaren, blev man mer eller mindre automatiskt också tävlingsledare och då finns det ju ett och annat att göra dagarna innan loppet, en del efteråt också för den delen.

Som omväxling var det tur med vädret, mulet och nästan lagom varmt, det utlovade regnet blev försenat och kom inte förrän under natten efter loppet. Vi fick en hel dag utan några problem. Sista veckan strömmade en hel del efteranmälningar in så vi fick ihop drygt 60 anmälda, över förväntan så här för en premiär på ett ultralopp, vi hade gissat på 20-50 när vi började planera tävlingen.

När vi dessutom hade en perfekt målplats vid Orientalen och tillgång till SportIdent utrustning, tält och annat från VSOK så var det en bra grund för att lyckat lopp. Henrik Ortman höjde nivån ytterligare med bra lösningar och hemsida för live rapporteringen. Många i VLK var också på plats under hela eller delar av dagen så det var aldrig någon egentlig brist på funktionärer, tack alla som ställde upp.

Banan visade sig vara precis så omväxlande och utmanande som jag försökt få till den, jag tror många blev överraskade hur pass utmanande och tung bana det gick att få till i den annars platta Västerås terrängen.

Nu räcker inte en tävlingsplats, funktionärer och en bana för att få till en bra tävling, det krävs positiva löpare också och det hade vi många. Det spelade ingen roll hur sliten och trött man var så satt leendet där. Janne M som stod och vaktade vägen några timmar hade ett mål med dagen, att försöka förstå varför man vill springa så långt, han hade hittat svarat "alla var så positiva och glada mot allt och alla, även om man hade det tungt så fanns där alltid något positivt i situationen, alltid ett leende".

Det blev en lyckad tävling och vi har fått hur mycket positiva kommentarer som helst från många håll. Alla fick en enkät efter loppet så vi kunde få in lite tips och synpunkter för att bli ännu bättre nästa år. Får väl säga att det blev ett hyfsat resultat, medelbetyget på de 8 frågorna var 8,0-9,5 (av max 10). Det kom en del kommentarer och synpunkter också, så vi får väl försöka plocka några tiondelar närmre 10'an till nästa år.

Snart kommer det ut information om hur och när det blir Black River Run nästa år, men vi flyttar fram tävlingen till någon helg i september ser det ut som och så skall vi se om det blir 100 miles också.

Några bilder från Urban Rosenqvist och Per Johansson, länkar till massor med mera biler från Urban och Per på BRR's hemsida.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar