måndag 9 juni 2014

Trail Time på Bruksleden

I lördags var det dags för ett fösta stort och gemensamt trail event i Västerås- Eskilstuna. Kerstin och Niklas var ute Bruksleden i Mars och plumsade runt i allt vatten efter vintern. Trots blötan blev dom helt sålda på Bruksledens finaste sträckning. Det här måste fler få uppleva men kanske med lite bättre förhållanden, varför inte bjuda in "alla" framåt sommaren?

Den 7 juni var det dags, gemensam inbjudan till VLK, ETK och WTRS. Mälarens Twin Cities har numera 3 klubbar för oss som älskar att springa, inte minst i skogen, på alla stigar. Västerås Löparklubb är äldst trots att vi bara är 5 år, under senaste året har också Eskilstuna Trail Klubb kommit till, plus det lite "lösare" gänget Westeros Trail Running Society.

En strålande fin sommarmorgon blev det , solen sken men inte allt för varmt, vid Långsjön dök det upp runt 40 trail sugna löpare, de flesta gav sig ut på hela rundan runt etapp 7 och 8, det blev ett skönt pass på knappt 24 km. Några kortade av till en 15 km runda. Vädret höll i sig och stigarna var superfina, nu var dom t.o.m. helt torra. När alla kom tillbaka i små utspridda grupper så blev det kaffe, korvgrillning och trail-mingel vid sjön. Precis lagom när vi började packa ihop kom de första regnstänken.

För min egen till funkade vristen bra, efter en vecka med helvila så var det inte något ömt att springa, bara en lätt trötthetskänsla ovanför vristen, efteråt var det inga problem alls.

Ett STORT TACK till initiativet och fixandet för att få till detta, mycket uppskattat från alla håll lät det som. Det blir säkert mera gemensamma event framöver. Lite bilder får tala för sig själva.
Info innan start
Kan ju vara med på en bild själv också (Foto: Rodde)
Depåstopp på Stingsberget
Nästa lilla stopp vid Rövallskojan
Provlöpning i Rövallsmossen, lagom tung för lite mossträning?
Gott med Carlströms korv efteråt
Som avslutning ett litet filmklipp från Henrik, det är skillnad på hur Orienterare tar sig fram jämfört med traillöpare ;-) Henrik filmar och springer samtidigt om alla, bredvid stigen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar