söndag 14 juni 2015

Dragons Back Race Kit - Part 2

Plötsligt är det bara en vecka kvar till det börjar. Söndag eftermiddag om en vecka är det dags att lämna in packningen, hämta ut nummerlappen och gå på det obligatoriska informationsmötet. Det är med andra ord hög tid att se till så att är klart och att allt får plats, sen går det inte att förbereda så mycket mer varken med träning eller prylar, Det enda som går att slipa lite till på är det mentala, låta det sjunka in vad det är vi har gett oss in på, med utgångsläget att det är det mest galna hittills.

I fredags kväll var det mentala förberedelser. Jag och Henrik var hembjudna till Kerstin och Niklas för att diskutera packning, kartor och banor och inte minst ha en noggrann genomgång av bilderna dom tog på rekturen till Crib Goch för ett par veckor sedan. Riktigt nyttigt för att kanske hitta rätt väg upp på kammen och lite scary på samma gång.

I går blev det istället en sista omgång fysiska förberedelser. I strålande sommarväder sprang vi den finaste delen av Bruksleden, rundslingan på etapp 7 och 8. Lite social stiglöpning med ett stort gäng, 23 personer, från både Västerås och Eskilstuna. Snabba gruppen höll riktigt bra fart och körde nonstop hela varvet på 19 km, men det kändes precis lagom och riktigt bra som ett sista litet genrep. Nu är det färdigtränat, till veckan blir det bara en eller två mycket korta, lätta och lugna pass för att hålla liv i benen.

De sista praktiska förberedelserna kom i dag, dags att samla ihop det sista till packningen och se om allt får plats i en 59 liters säck.

Löpryggan börjar man ha bra koll på nu. Lite smått och gott av obligatoriska saker, energi och något litet ytterliggare. Startvikten blir 3,6 kg, då ingår vätskan och energin som skall räcka fram till dropbagen varje dag.
Löpryggan innan allt packats på plats (energi är inte med på bilden)
Prylar och kläder till nattlägren, där är det lite mera flexibelt vad man vill/behöver ha. Precis som på GL3D är packningen begränsad till en 59 liters dry-bag så att alla får samma förutsättningar och så logistiken blir hanterbar. Skillnaden nu att det inte är någon 13 kg viktgräns, men man hamnar ungefär där ändå.
Och så till själva löpningen, en omgång till start första dagen och så en omgång med lite alternativkläder, alternativskor och byten av strumpor och kalsonger för varje dag.
Startkitet till höger och ombyten till vänster
Får allt plats nu, så att stora säcken blir klar för incheckning både på flyget och på tävlingen inför start?
59 liter säck för en vecka i bergen, det blev 14,5 kg den här gången och då är det 5 kg energibomb
Det blev inga problem, det gick redan på första försöket. Löpryggan, startkitet och den tomma drop-bagen får flyga ut i handbagageryggan. Nu fortsätter nedräkningen mot start...

2 kommentarer:

  1. så cool resa ni är på väg in i. Massor av lycka till!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det kommer bli så grymt på alla sätt. Värsta utmaningen hitills

      Radera