söndag 21 februari 2016

Raven Rock @ Cape Fear River

Det räcker med namnen för att locka, locka till upptäckt av nya stigar.

Mitt i en intensiv månad med resande kors och tvärs är jag på jobb i USA 1,5 vecka, i Raleigh, North Caolina närmare bestämt. På vägen hit i måndags fastande jag på Newarks flyplats utanför New York i 10 timmar pga av ett kraftigt snöoväder, samtidigt hade man en isstorm här nere i North Carolina med massor av halkolyckor. Men vädret ändrar sig fort här, solen har varit framme hela veckan och även om det är frost på morgon så har det varit varmt och skönt på dagen. Lagom till helgen har värmen slagit till riktigt rejält och i dag nådde den ändå upp till 20 grader, rena högsommaren med svesnka mått.

En hel helg och det är sommarvärme, i går kväll blev det till att surfa fram mera möjligheter till fina stigar i närheten och ganska snart föll jag för Raven Rock State Park ungefär 5 mil söder om Raleigh. Ännu mer lockade blev det när floden som passerar genom parken hette, Cape Fear River, Namen i sig slår ann på någon djupt nedärvd upptäckarlusta, det har visserligen gått några år sedan oktober 1662 när de första europeerna letade sig upp utmed floden så mycket har ju hänt, men det finns något som lockar, lockar att se det man inte sett och låta fantasin få spelrum.

Jag trodde det skulle vara ganka öde så här års och kanske inte ens öppet, men här utnyttjar man de ställen man har med tillgång till naturen. Som tur var kom jag ut ganska tidigt för det blev hela tiden mer och mer folk och när jag kom tillbaka till bilen efter att ha sprungit alla lederna så var det nästan parkeringskaos, det har som sagt hänt en del sedan 1662.

Det var fina och på många ställen ganska tekniska naturstigar och på ett par ställen riktigt fint vid floden. Det är ju vinter? så det var inte så grönt när alla lövträd var bara, men det var en annurlunda miljö som nog påminner en del om hur det blir i de högre regionerna på Gran Canaria om 2 veckor.

Avslutar med lite bilder från dagens tur i Raven Rock State Park, i morgon blir det nya stigar.

Nu är vi i USA, då gäller det att varna för allt,
annars kan man ju få en stämning på halsen.
Campbell Creek
Lanier Falls i Cape Fear River, inte mycket till fall,
men mycket vatten och bra fart på detTrail Pics

Utsikt över Cape Fear River

Nedanför Raven Rock

Raven Rock


Det är tydligen dags att vända

Bara att ta sig upp igen då

1 kommentar: