fredag 24 december 2010

Tomtejoggen !

Numera en årlig tradition i Västerås, VLK's tomtejogg, i år blev vi 9 tomtenissar som träffades vid Bellevue kl 9 !

-15 grader och gnisslande snö gjorde att vi hade extra mycket julstämning. Vi tog en runda ned genom centrum och ut på Lillåudden, förbi stackars Bore som har ett hårt jobb den här vintern att hålla Mälaren öppen för sjöfart.

Tillbaka norrut igen förbi F&S som hade en stor tillströmning på väg till årets juljympa, än är det fler som föredrar att träna inomhus när det är -15. På väg norrut, mot vinden, kändes det hur frisk och bitande julmorgonen var. Det var inte många som vågat sig ut, knappast ens några hundägare, dessa är annars ett vanligt fenomen när man är ute och springer i lite udda vädar.

Att dömma av alla extra blickar, och en del tutande, från bilar som passerade förbi så får man nog dra slutsatsen att tomtejoggen inte (ännu) etablerat sig som en stor tradition i så vida kretser, men det är en sak vi får jobba på.

Efter en timma och 11 km var vi tillbaka till Bellevue, väl rustade för att ta tag i julmaten med goda samveten.

Skulle det sen bli för mycket av just julmaten så finns ju chansen att kompensera detta med ett litet långpass i morgon, det är ju lördag, visserligen juldagen men på förmiddagen händer det ändå inte så mycket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar