söndag 23 september 2012

11,5 mil till Stockholm

För ett par år sedan fick jag en tanke att det skulle vara kul att göra ett riktigt ultrapass och springa till Stockholm. Det blir visserligen många långpass och ultrapass i och runt stan, och under vintern gör vi Train & Run utflykter med VLK med tåget till grannstäderna och springer hem, men det är "bara" träningspass inte riktiga äventyr och det finns få ställen att ta ett mat eller fikastopp på. En helt annan sak att springa riktigt långt, genom flera städer och in genom Stockholms förorter non-stop.

Jag hade tänkt att bara göra det någon gång när det passade, men det har inte riktigt blivit av. Insåg för några veckor sedan att eftersom jag inte tänkte springa Lidingöloppet i år var det en perfekt helg, dags att göra slag i saken alltså.Det blir ca 11,5 mil från Västerås C till Stockholms C, med mat och fikastopp kommer det ta en stund så för att hinna med något vettigt tåg hem blir det start riktigt tidigt. Lika gärna som att starta vid 2 eller 3 på natten kan man ju starta vid midnatt, bara för att! Då blir det också bra anslutning för dom som vill komma med tåg från Stockholm och springa hem.

Funderade att det kanske är fler som är galna nog, som kanske vill haka på. Pratade med Per och Kerstin, efter det var vi tre. Startade en forum-tråd på Jogg och senare en på Funbeat, i dagsläget är vi 8 som tänker springa hela sträckan, plus några som springer med oss delar av den.

Lite före midnatt på fredag kväll träffas vi på Västerås C, sen sticker vi iväg mot Stockholm och möter gryningen. Det blir längre matstopp i Enköping, Bålsta och Jakobsberg plus säkerligen ett och annat fikastopp när vi känner ett behov. Förhoppningsvis kommer det lite rapporter på Facebook efter vägen, då blir det också lättare att möta upp för dom som hakar på senare.

Just nu ser väderprognosen perfekt ut, lite moln så det inte blir en så kall natt, i princip inget regn och lätt medvind, men en varning.... Väderprognoser kan ändras och med tanke på min väderotur i år vet man aldrig. Skall vädret matcha TEC, Stockholms Maran eller Train Ticino så är det bäst att vara förberedd.


2 kommentarer:

  1. Önskar mitt smalben var lika redo som mitt sinne. Får dock avstå denna gång :/ Ser framemot att få se bilder och höra eran resa mot storstan. :) (Kanske kan plåta er efter vägen...drar till Lidingö)

    SvaraRadera
  2. Åsa, du får se till och fixa krämporna så hänger du med nästa gång. Det kommer mera på bloggen och kanske på Facebook under "resan", du kan ju se om du hittar oss på vägen.

    SvaraRadera