tisdag 12 mars 2013

Mot våren i Paris, eller ?

Man börjar ju bli ganska van vid det här laget, när förra årets TEC startade i snöstorm i april, Stockholm Marathon gick i + 4 grader, halv storm och ösregn, i juni, och sen blev det Trail Ticino som avbröts p.g.a. häftiga åskväder nere i Schweiz i början av augusti. Dessutom, vintern har varit olidligt lång och segdragen, så man börjar ju som sagt bli ganska van.

Nu är det i varje fall dags att dra till Paris och möta våren! 80 km EcoTrail de Paris och förra året var det visst uppåt 25 garder varmt, det ligger fina soliga bilder på hemsidan. Men det är ju i år som jag, Per och Sandra skall dit, vi åker på torsdag och springer på lördag, kan just undra vad det är för väder nu?

Ja, man behöver inte direkt undra, toppnyhet på rapport, snökaos i Europa, speciellt i Frankrike, flyg och tåg inställda, hundratals mil med bilköer....
Le Monde bjuder på en liten fin "vårbild" från Paris i sin web tidning i dag, där finns också en liten filmsnutt.

Blir fint det här, man är ju van, kan ju få en stor fördel med en löpteknik som funkar i snömodd, fransmännen kör nog inte i det så ofta ;-)  bara man lyckas ta sig till start så skall vi nog ta oss fram till mål. Det blir i varje fall en kul och fin bansträckning genom skogarna in mot Paris, 92% grus trots att målet är ända inne i Eiffeltornet.

Framåt helgen utlovas det visserligen lite plusgrader, men då är det regn som gäller, kan bli en fin blandning i snön som ligger kvar.

Som extra krydda i uppladdningen passade jag på att få vinterns första riktiga förkylning i lördags, den har bara suttit i halsen, men nu är det inne på fjärde dagen. Det blir bättre men det är bara 4 dagar kvar till start så vi får hoppas det hinner gå tillbaka helt. Blev ingen nedtrappning inför loppet denna gång, det blev en dryg veckas tvärstopp istället. Skall bli intressant att se vilken effekt det har om jag är fullt löpbar på lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar