lördag 2 mars 2013

På besök hos våren

Det börjar vara ganska drygt nu med isiga cykelbanor och vägar, har varit mer eller mindre isigt och snöigt i 3 månader nu. På dagens långpass med VLK var det gott om isfläckar efter gårdagens smältvatten och det blev inte bättre när det började yra snö som både dolde isen och gjorde den såphal. Under sista milen kom i varje fall solen fram, den värme skönt och smälte snabbt bort nysnön.

Kändes extra drygt med minusgarder och snöyra i dag efter att jag varit på besök hos våren i veckan. Var på en jobbresa till England, där var det 8 grader varmt, snöfritt och strålande sol. Jag var i Stone söder om Manchester och hittade till nationalparken Peak District som började bara några mil bort. Precis i det hörnet av parken fanns en liten 200 meter hög bergskam, The Roaches, med fina små klätterklippor och lite bergiga stigar att springa på.

Efter 3 månader i vintermörker, kyla och snö blev det en superskön liten bergsrunda med 500 delvis utmanande höjdmeter på en mil. Bilderna får tala för sig själva, kontrasten mot isiga cykelbanor i Västerås är rätt stor.

2 kommentarer:

  1. Åh! Lyllos dig! Du verkar alltid hamna på så fina ställen. En annan gnider runt på samma gamla vägar vecka ut och vecka in!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att ha lite tur och så kolla runt på nätet innan vad som finns i närheten dit man skall, ibland är det bättre än vanligt, ibland blir det löpband på sunkigt hotelgym.

      Radera