måndag 21 oktober 2013

Mot 2014 i nytt format

Nu börjar planerna klarna lite inför ett nytt år. De senaste åren har varit utstakade i god tid för att till slut nå en startplats i UTMB med en bra chans att också klara sig i mål. När man väl nått ett mål man haft i drygt 3 år blir det lite vakum i planeringen, det gäller att hitta nya ställen att lägga ribban på. Tyvärr räcker det inte att bara bestämma sig för något, det gäller att få en startplats också och det är inte självklart i många lopp nuförtiden, en plan A behövs och både plan B och C som back-up.

Med nya mål och nya planer var det dags att fräscha upp bloggen lite också, nu är det ju inte inför UTMB längre så dags för lite nytt utseende och innehåll.

Har kanske lyckats lägga upp ribban för 2015 nu, men den darrar lite mycket än innan jag ens har hoppat så vi får se om den ligger kvar där tills det är dags. Skall den ligga kvar krävs det lite innehåll i planerna för nästa år som matchar, men jag återkommer till var ribban ligger och darrar och tänkte presentera nästa års lopp lite i taget.

KULLAMANNEN ULTRA
Det enda som är är helt klart, anmält betalt o.s.v. är en favorit i repris. Kullamannen Ultra på Kullaberg, det var en häftig och kul upplevelse i år. Har man inte varit där är det svårt att tro att det kan vara så extrem bergsterräng i Skåne. Nu har man dessutom ökat ut banan lite ytterligare i den extrema delen så den är på, lite odefinierat, +53 km. Den 31 maj blir det därför bergsklättring i Skåne istället för asfaltsnötning i Stockholm som för så många andra.
Åter till "Dödens Zon", klättring på alla 6 uppför berget.
Inledningen på startlistan känns ju ganska meriterande, får väl se om man kan leva upp till samma rykte.

URSVIKS ULTRA
Det är inte helt bestämt än, men eftersom det troligen inte blir någon "resa långt tävling" i början av året så blir det ett nytt försök i Ursvik, jag har lite otalt med den banan. 2010 blev det där min hittills enda DNF på ett långlopp. 75 km snöpulsning i 15 cm snö var OK så länge snön var någotsånär torr, men när det började regna och man sjönk igenom även den packade snön på vinterms skidspår blev det för mycket. Då hade jag inte tränat upp pannbenet med mycket nog ultra så det fick räcka med 45 km, där klev jag av.
Starten i Ursvik går i varje fall den 6 april, och som vanligt kl 00.00. Vi får se om det blir en fin vårnatt eller en långdragen vinter att tampas med.
Ursvik 2010 - snöpulsning!

1 kommentar:

  1. Blir spännande att följa. Bloggen vart också riktigt stilren nu, gillar det!

    SvaraRadera