onsdag 30 juli 2014

Semestern är slut

Ja då var semestern slut för den här gången och man har hunnit jobba 3 dagar redan i sommarvärmen som bara fortsätter dag efter dag. Det har varit lite semestertystnad på bloggen, efter storyn om Lavaredo loppet som blev början av semestern.

Efter 12 mil i Dolomiterna passade det bra med en liten återhämtningsperiod så man kunde träna mindre på semestern med gott samvete. Det blev bara 3 mil den första veckan efter loppet, har sen ökat lite undan för undan upp till 7 mil förra veckan. Nu blir det lite mera träning igen denna och nästa vecka, sen är det dags för lite kort nedtrappning igen inför Kiruna Extreme.

Även om det bara blivit lite lagom träning på semestern är det alltid perfekt att passa på när man är ute och reser, perfekt att upptäcka nya platser. Andra delen av semestern blev en liten road trip i Provence med Ann under 2 veckor. Inte så många mil i bil, men mycket berg och slingriga vägar, bodde lite här och där 1 eller 2 nätter, på Chambre d'Hotes (B&B) eller små hotel. Perfekt för några lagom långa morgonpass och ett par i hetluften några eftermiddagar. Bjuder på lite bilder som får tala för sig själva om vad man kan uppleva i löparskorna på en semester, utan att ens vara på träningsresa.

Första morgon - Promenade d'Angles i Nice

Gryning i Sospel, en liten bit in i bergen

Sentier du Roc, upp till kapellet på klippan över Castellane

Circuit de Vincel, en het eftermiddag i Moustiers-Sainte-Marie
(en milrunda med bl.a. slutdelen av Verdon Canyon Extreme)

Morgonen efter, Chemine de la Chaine, "short yet challenging and airy, +/- 350 höjdmeter på 3 km

I morgondimman från Rhone, ett varv runt muren i Avignon

Cavaliere vid kusten, stigfinnarrunda i hetluften i bergen efter en dag på beachen

3 kommentarer:

 1. Låter som en härlig semestertripp i bästa tänkbara miljön (även för en bergslöpare;) Läckra bilder! Ska bli spännande att höra om KEX längre fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att få till rätt semestermiljö och utnyttja det som finns där. Börjar kittla lite inför KEX nu, började fila på utrustningslistan i dag, 3 veckor innan! Till GL3D var det ett halvår innan, märkligt vad man vänjer sig fort.

   Radera
 2. Jisses vilka fina bilder!

  SvaraRadera