söndag 10 augusti 2014

Provlöpning med OMM ryggan

Nu är det bara 12 dagar kvar till Kiruna Extreme Mountain Maraton. 2 dagar orientering över 70-90 km i de mest alpina delarna av svenska fjällen, med övernattning någonstans därute. Allt man behöver inklusive tält, sovsäck och mat skall med i ryggan. En ny liten utmaning att hantera.

Inför GL3D blev det planering i stort sett ett halvår innan men efter att vi varit med där har det känts som att man haft lite mer koll så nu har det inte blivit planering förrän 3 veckor innan. Passade visserligen på att köpa en OMM rygga när vi var i England, men det är först nu den har blivit prövad.

Har i helgen packat ned allt jag har på listan som borde vara med, en del blev dock strukit från listan för att hålla ned vikt och volym. Blev precis lagom fullt men totalvikten, inklusive 2 fulla flaskor slutar på ca 7,5 kg så det märks att man är lite nybörjare i sammanhanget. Det sägs att vikten är 4-8 kg, lättare ju mer erfaren man är. Frågan är bara var man plockar bort kilona, det är nog bara den sista raden nedan det finns att ta bort lite i?

2,4 kg  -  ryggan, sovsäck och tältet för 2 personer
1 kg     -   förstärkningskläder och annat som är krav i tävlingsreglerna
1 kg     -   2 flaskor med dryck
1 kg     -   energi för 2 dagars löpning (pulver, gel, nötcreme mm)
0,5 kg  -  mat för kvällen (frystorkat) och frukost
1, 6 kg  - lite extra kläder och annat smått för kvällen
Provlöpningen i dag gick bra, ett varv på MTB för att simulera lite stökigare terräng. Ryggan satt perfekt och skönt. Den känns tung när man lyfter den i handen men på plats märks den inte mycket mer än löpryggan jag haft i bergsloppen. I uppförsbackarna märks det däremot att man har lagt på mer än 10% av kroppsvikten.
Besvikelsen var däremot flaskhållarna jag skickat efter. Det fanns inga hållare på axelremmarna så jag skickade efter OMM hållare från Pete Bland, borde ju passa på OMM's egna ryggsäck, men icke. Fånigt dålig konstruktion som gjorde att flaskorna bara satt och fladdrade trots maximal åtdragning. Jag får göra som Niklas, gå till skomakaren i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar