måndag 22 december 2014

6 months to go !!

I dag är det precis 6 månader tills det är dags, dags för start i Dragons Back Race alltså. Klockan 7 på morgon den 22 juni står vi uppställda och spända i Conwy Castle med 5 extremt bergiga dagar genom Wales framför oss.

Vad passar då bättre att "fira" dagen med än ett riktigt bergspass, speciellt när det var en ledig dag så här före jul och med en dag till i morgon för att fixa det som är kvar av julstöket. Pratade med Micke A när vi sprang från Eskilstuna och han var också ledig i dag och han är också på jakt efter höjdmeter i bökig terräng. Micke har andra utmaningar på gång i vår, om möjligt ännu tuffare.

Nu är ju bergspass och Västmanland inte en bra kombination men vi gjorde det bästa av situationen och drog till Fagersta för en heldag i skogen och bergen, vi lånade ett litet hörn av Dalarna också för att få mer berg.

Vi startade från den vinteröde campingen vid Eskiln, där hakade Senad på under första timman, sen vek han av hemåt igen eftersom han varit sjuk och vill mjukstarta. Micke och jag drog vidare ut i skogarna och lyssnade till tipset från Senad att undvika området runt "vattenverksvägen", där en vintertrött björn har setts yra runt och leta en håla för vintern.

Det blev till slut ett helt gäng toppar, Jättåsarna, Saxberget, Hålltjärnsberget, Gulleberget och Mäsberget. Totalt räknade Mickes klocka ihop drygt 700 höjdmeter i obanad skog. En del toppar var superfina men på sluttningarna var det hyggen plus en och annan nyröjd ungskog som dämpade kilomtertiden rejält. Drygt 37 km fick vi ihop, då var ungefär hälften i obanad och kuperad skog, den andra hälften lite transport på grus och asfalt.

Nu kan man fira jul med gott träningssamvete, bara lite Tomtejogg att klara av först :)

Solen kämpar sig igenom diset, på väg upp på Håltjänsberget
Innan vi kom så långt var det start från Eskiln
Kolbäcksån och kraftverket vid Semla
Hålltjärnsberget igen, Micke på väg upp
Blockterräng och ungskog, vi var ju på jakt efter bökterräng
Sista och brantaste klättring, upp på Mäsberget
Mäsberget bestiget, nu skall vi bara ned igen och sedan en dryg mil "hem" till bilen
Halvgammal gränsskylt i skogen utmed gamla vägen...
...och här är gamla vägen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar