söndag 28 december 2014

11 mils julvecka

Det blev en riktigt fin julvecka på hemmaplan i Västerås. Vi fick en vit jul, även om det bara är 2 cm snö så är det i varje fall vitt och kylan är det ingen brist på, den har pendlat mellan -10 och -15 i princip hela veckan. Det blev julfirande enligt den vanliga "same procedure as last year" principen och en hel del tid tillsammans med den utflugna familjen.
Tidiga solstrålar ute i Gäddeholmsskogen på juldagen
Tack vare all ledighet blev det en bra mängdvecka i träningen trots julfirandet. Hyfsat varierat blev det också även om man har varit hemmabaserad hela veckan. Till slut kom jag upp i 11 mil sammanlagt på de 5 löppassen och efter 2 månader i gråväder har det varit helt fantastiskt soligt och fint även om solen knappt orkat över horisonten mer än några timmar varje dag.

Det började i måndags med ett riktigt långt skogspass uppe vid Fagersta, men det har jag redan berättat om. Efter en vilodag (med lite julströk) så kom julafton, den börjar alltid med VLK's tomtejogg om man är hemma i stan, i år var det 15 tomtenissar som dök upp.
Tomtenissarna i VLK börjar samlas, några till är på gång
Stopp i solen nere vid Bore som snart får börja jobba i kylan
På juldagen åkte hela familjen ut till Gäddeholm, de andra gick runt på lite Geocatching och jag tog en tur på lite skogsstigar och småvägar för att hitta nya passager genom Gäddeholmsskogen. -13 grader och en magnifik soluppgång under rundan. Blev ett friskt ombyte vid bilen innan vi hittade en vägg i lä nere vid Mälaren för att käka lunch i solen.
Lunch i solen
Annandag och dags ett soligt pass på förmiddagen igen. Sandra skulle komma hem och äta lunch, hon tänkte springa hem till oss så vi tog med hennes ombyte på juldagen. På morgon sprang jag och hämtade upp henne innan vi tog omvägen över Badelundaåsen hem till Gryta. Dryga 2 mil för mig och 16 km för Sandra som fick ett bra pass i sin marathonträning som börjat komma igång.

Söndag och veckans sista pass. Hade tänkt köra ett långbackepass på bandet, men när det är så strålande fint väder kan man inte vara inomhus. Det fick istället bli ett riktigt lugnt litet långpass utmed Mälaren till Björnön för att maximera solstrålarna, den står ju så lågt så det måste till öppna vidder för att den skall nå fram. Lyxade till det med en latte och kladdkaka på Björnögården innan jag vände hemåt igen.
Inget behov i dag, bara -15, men testade en "heltäckande" lösning
några hundra meter inför eventuellt värre kyla
Solen och Bore igen, nu är det snart dags att börja bryta is
Lyxenergi inför hemvägen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar