söndag 15 mars 2015

Vertical Kilometer

Det finns inte så stora höjdskillnader i Västerås, men med lite kreativitet från WTRS-gänget så löste det sig och Västerås eget Vertical Kilometer Race föddes i går, Run-Up som trapp race ute i stora världen kallas. Det finns t.ex. ett lopp i Empire State Building, men där springer man bara upp en gång, 80 våningar nånting, inte så mycket i sammanhanget. Skall det bli en vertical kilometer på riktigt så få man ta till lite mer eller vad sägs om 15 ggr upp i vår egen lilla skrapa i Västerås?
Västerås egen lilla Skrapa med 25 våningar
Oändligt trapphus?
1 km rakt upp i skyn, 375 våningar, 6600 trappsteg. Individuell start var 10 sekund i hotellobbyn, då tickade klockan igång. När vi kom ut ur tapphuset på plan 25 så stoppades klockan och det blev hiss ner. Det skulle inte funka säkerhetsmässigt med mötande löpare som rusar ned i samma trapphus. Blev ändå inte mycket vila, för hissen gick fort och nere igen så var det uppåt på ett nytt varv, så höll det på tills man kom ut däruppe efter 15:e gången.

Här kommer ett gäng bilder från Niklas Holmström som var förkyld och fick agera fotograf under loppet, det blev många talande bilder.
Lite info och förmaningar innan start
Först ut i trappan, lyckades hålla undan hela vägen upp
Det känns efter 25 våningar
En del är riktigt pigga även efter 25 våningar :)
Jagad igen
Det är tungt även i hissen...
... ännu tyngre när man väntar på den.
Klart.... 375 våningar senare !!
Räknat som effektiv tid uppåt tog det 47 min och 30 sekunder att ta sig upp i skrapan 15 gånger, de 375 våningarna. Jag lyckades med min målsättning att försöka hålla ett jämt och stabilt tempo, tiden för klättringarna varierade bara 15 sekunder, mellan 3.02 och 3.17. Samtidigt tog jag ingen "extra" vila mellan några varv, bara hissen ned och så in i trapphuset igen. Det blev ett riktigt högintensivt intervallpass, kul och annorlunda.

Det hela toppades sedan med att bastun på 25:e våningen var bokad, där kunde vi återhämta oss, eftersnacka och njuta av svalka och en grym vårkväll ute på "balkongen". När vi kommit ned igen var en lika grym buffé uppdukad nere i lobby-restaurangen.


STORT TACK till WTRS och ni andra som hjälpte till att fixa detta !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar