torsdag 31 december 2015

Bruksleden by Night

Årets sista träningspass blev inte i dag på den sista dagen som omväxling, istället sprang jag ett rejält natt-pass med Kerstin i går, med fokus på vad som väntar i början av nästa år. Om precis en månad är det start för Marmot Dark Mountain ute i en liten by med några hus i nordöstra delen av Lake District. Då väntar 52 km och 3200 höjdmeter, om vi lyckas springa rätt väg vill säga, troligen blir det lite mera. Detta på natten i det öppna och troligen dyblöta fjällandskapet, det är kanske lite lätt fruset och en skvätt snö också. Full utrustning för Mountain Marathon är det som gäller så en packning på lite drygt 5 kg tillkommer.

För att testa all utrustning, från skor och neouprensockor, till packning i stora löparryggan, pannlampor och batterier så realistiskt som möjligt tog vi bussen till Skultuna och sedan Bruksledens 25 km tillbaka till Västerås. Det är den sämst underhållna och därför den mest tekniska delen vi har på Bruksleden så det är lite utmanande att springa på sina ställen. 5 cm snö gör det visserligen betydligt ljusare och finare i skogen, men det kräver också ännu mera fokus på underlaget.

Det blev en skön tur genom de tysta skogarna på ibland ospårade stigar som var svåra att hitta rätt på. Allt fungerade bra och det känns bra med en månad kvar till MDM. När det är dags skall vi "bara" springa ungefär dubbelt så långt och vara ute troligen fyra gånger så länge, lite berg tillkommer också, men både distansen, tiden och bergen har vi med oss från Dragon's Back i somras... får vi hoppas.

GOTT NYTT ÅR !!
Nya utmaningar väntar därute!
25 km genom skogarna hem till stan
Lite vägval mitt i skogen efter några kilometer
Vi tar stigen söderut 
Hembesök i Skålbystugan, men ingen var hemma ;-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar