söndag 13 december 2015

Härliga vinterstigar utan snö

Veckan har varit lite lätt snorig. Jag kände i onsdags att det började klia i näsan och sticka lite i halsen, det blev till att ta en extra vilodag och hoppas att förkylningen skulle vända i dörren. Det tog ytterligare några dagar vila för immunförsvaret att göra jobbet men i går kändes det att det blev klart bättre under dagen, det lovade gott inför söndagen.
Väderprognosen lovade också gott, en strålande vintersol och ett gäng minusgrader, kände att jag bara måste ut på ett lugnt pass i friska luften och sanera ut det sista av förkylningen.

Perfekt timing, de eviga stiglöparna, Niklas och Kerstin, skulle ut på en lugn "återhämtningsrunda" på Bruksledens favoritsträcka, etapp 7 och 8. Det blev ett snabbt sista minuten beslut från soffan under kvällen och kvart över åtta i morse blev jag upplockad för en tur upp till starten på rundan vid Surahammars Golfklubb.

Klarblå himmel, -7 grader, vindstilla, rejält med rimfrost och en sol som kämpade för att ta sig upp över horisonten. Det blev 22 grymt fina kilometer i ett frostigt vackert landskap i de Västmanländska skogarna. Det kom visserligen lite smolk i bägaren, en kortvarig molnbank en stund och på slutet hade man huggit ned skog på en av de finaste sträckorna och dessutom samlat upp virket prydligt tvärs över stigen. Molnen och hinderbanan som virket skapat är båda kortvariga, men det nya hygget som ersätter den fina skogen kommer finnas kvar i över 50 år, det är bara att hoppas att de inte fortsätter och gör hygget större.

Nu får lite frostiga bilder tala för sig själva. Tack Kerstin och Niklas för en fin söndagsmorgon.
Solen kämpar sig upp över Toftsjöns vatten

Springa på isen genom bomull   Foto: Niklas
Konsten att gå på vatten    Foto: Kerstin

Rövallsmossen har också fått ett täcke av bomull
Det mörknar när molnen drar upp på himlen
Stingsberget
De andra går inte PÅ vattnet ;-)
Sura kommun förbereder visst en OCR tävling mitt på stigen
(OCR = Obstacle Course Racing)

2 kommentarer:

  1. Vackra bilder även en bit söder över ser jag ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja riktigt fint i dag grymt med solen på all rimfrost.

      Radera