tisdag 3 augusti 2010

Vertex nästa...

Så var det då färdigtränat för Vertex kan man säga, har i varje fall just kommit hem från ett sista löppass innan lördagens Vertex. Det blev ett litet lätt distanspass med VLK på 14 km med en tempoökning på 4,5 km mitt i. Tog det lite lugnt och allt känns bra i kroppen inför helgen.
I går kväll läste jag igenom all info om Vertex igen för att komma in i rätt mod. Kollade banbeskrivningen, kartan, väderprognosen och gjorde en liten packlista. Känns som att man har koll på loppet rent mentalt. Det blir nog tufft, men med Åreveckan i benen, med bl.a. tur och retur över Skutan till Huså, så känns det ändå rätt bra. Känner inte någon oro för utmaningen, men frågan är hur man lägger upp loppet och vilken tid som är rimlig. Tror på en hyfsat snabb start för att få "plats på stigen upp", men sen ta det riktigt lugnt upp på Välliste. När man nått första toppen är det sen bara att köra med det tempo som känns bra.
Känner mig lite kluven, borde kännas mer som en utmaning än det gör, å andra sidan är det ju bara en 1/4 av UTMB i längd och 1/5 i höjdmeter så det är kanske rimligt att man inte känner av utmaningen nu när man ställt in siktet på UTMB. Det blir ett första delmål på vägen dit och jag hoppas det blir en positiv start på den vägen.
Tar nattåget upp på torsdag, man kan ju knappast lite på SJ och komma med nattåget direkt till start även om arrangörna lovat transport från Undersåker. Det får bli en dag i Vålådalen först, det skall bli kul också, har inte varit där sen 1978 då var det fjällorientering som gällde.
Nu hänger det bara på vädret hur det blir, knappast hett och strålande sol som förra året. Man får hoppas inte molnen och regnskyarna ligger som en filt över fjällen, då blir det inte samma häftiga upplevelse. Om "filten" ligger på så får man se det positiva i det och ta det som en del i pannbensträningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar