lördag 4 september 2010

Det blev ett lopp till plötsligtVLK klungan går ut på andra varvet
Foto: Lånat från www.vasterashalvmara.se


I dag var dags för den numera traditionella halvmaran i Västerås. Enkelt men perfekt arrangerat på Rocklundaspåret för 9:e året i rad, det har ökat från 7 deltagare första året till dagens +70.

Eftersom jag sprang en bit längre än normalt förra helgen hade jag inte räknat med att springa idag så jag var inte anmäld. Men men , både ben och fötter har trots förra helgens utmaning känts riktigt normala i veckan, i onsdags blev det en milrunda för att känna på dom och det gick utan problem. Tänkte därför ta mig bort till tävlingen, jogga ett träningspass och titta på loppet, men...

Det kändes lätt och bra på vägen dit så det fick bli en efteranmälan på plats, det går ju springa lugnt också. Startade lite längre bak än vanligt och tog det lite lugnare än vanligt i början men sen flöt det bara på. Fortsatte i princip i samma tempo i 21 km utan några egentliga känningar i benen av förra helgens 17 mil. Hade perfekt tempohållning tillsammans med Anders Hultin, vi låg och växeldrog i princip hela vägen ända in till en liten målfotospurt efter 1.33.16. Alltid kul att plocka löpare efter löpare en bit in i loppet, de sista 15 km var det nog ca 15 löpare som blev plockade för att sluta på en 13:e plats. Helt klart nöjd med tanke på att det skulle bli ett lätt joggpass.

I täten gick det däremot grymt mycket fortare, Anders "Öset" Österlund krossade tävlingsrekordet med ca 8 minuter och gick runt den tuffa halvmaran på 1.13 !!!

I damklassen blev det också nytt rekord när Kerstin tog hem rekordet till VLK på 1.36

Mysig tävling i perfekt höstväder. Nästa år är det 10-års jubileum, ni som missat nu får komma igen då. Passar perfekt att nå 100 gränsen i deltagare på 10-års jubileet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar