onsdag 15 september 2010

Höst, härligt med höst...

Hösten är här om nu ingen har märkt det. Det är visserligen inte speciellt kallt än men mörkret kommmer över oss, och regnvädren står på kö ute på Nordsjön. Bara att börja dra på sig klädlagren och reflexvästen igen när man skall ut på en runda.

Men egentligen är det fantastiskt vilken förmån vi har här i landet, vilken enorm variation vi har i väder och träningsförhållanden. Även om det inte går att variera rundorna i och runt stan hur mycket som helst är det aldrig det samma.

I vintras körde vi långpass i bitande -17 grader och kallare, på våren är det alltid lika skönt när grönskan kommer och det räcker med short och t-shirt igen. Sen har vi sommaren, som ibland blir så varm så svetten dryper trots bara linnet (gäller numera av tradition speciellt på Stockholm Marathon). Nu på hösten känns det friskt och skönt igen en kristallklar morgon eller kolsvart kväll. Vill man ha mer variation kan man alltid passa på i en eller annan snöstorm eller i ett skyfall, variationen är närmast oändlig.

Tänk att bo i en stad där det finns en runda att "välja" på inom rimligt avstånd, det är alltid 28 grader, det är alltid fuktigt, möjligen regn. Detta 365 dagar om året. Jag har provat en gång tiden, det blir svårt med motivation.

Vi inser inte hur bortskämda vi är i det här landet, vi klagar alltid både på väder och årstid, det spelar ingen roll vad det är så är det fel. Ett märkligt folk är vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar