fredag 22 april 2011

Sommar ??

Istiden varade i 5 långa, mörka och kalla månader, så helt plötsligt blev det April och någon satte på en blåslampa över stora delar av landet den första veckan. Snön bara frättes bort på några dagar. När vi sprang TEC för 2 veckor sedan var det redan i princip torrt...överallt.

Värmen har fortsatt och tempen har stigit dag för dag, nu när det är en ovanligt sen påskhelg är det plötsligt 20 grader och strålande sol!? 20 grader och sol kan vara lätträknade dagar även under en svensk normalsommar, nu får vi det en hel påskhelg i april, bara att njuta. Våren passerade snabbt under någon dag i mitten av april eller så.

Dagens långpass gick utmed Västerås vatten, en dryg mil på vandringsleden och cykelbanan utmed ån och sen längs Mälaren. Vilken njutning att gå från vintertights till shorts och sommarvärme på några veckor. Det var fler Västeråsare som njöt, några fler var ute och sprang men nere vid fiket vid hamnen var det så fullt av folk att det knappt gick att passera ut mot Lillåudden.

Efter passet var det bara att sätta sig i solen coh njuta, med en återhämtningsdryck och lite kaffe, duschen fick vänta.

Visst är det ett fantastiskt land vi bor i, en sån variation, och man vet aldrig riktigt säkert vad som väntar. Bäst att njuta nu, till sommaren kan det vara +15 och regn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar