torsdag 5 maj 2011

Back on track...

...eller trail menar jag.

Hur skönt är det inte när snön snabbt smält bort och det lika snabbt torkade upp i skogen. Sommarvädret i påskhelgen kom visserligen av sig ganska snabbt, fryskallt och lite snöflingor kom det i veckan, men det blev inte mycket med det vinterhotet.

Nu kan man ängtigen lämna stans alla cykelbanor och ge sig in i skogen igen. Långa turer efter Badelunda åsen eller korta och backiga på MTB-spåret eller Davids backrunda. Det behövs efter en lång vinter med "platt" löpning, riktigt tugnt har det varit de första gångerna på MTB och backrundan men nu har trailsteget vaknat till liv igen och benen börjar så smått vänja sig vid backarna. För 2 veckor sedan tog varvet på backrundan 18 min och det var tugnt, idag gick det på 16.30 och det gick lätt utan att man tog i. Tänk om man kunde behålla den förbättringsprocenten ett tag!

En hel del backträning med trail behöver det bli nu under våren. Det är snart midsommar och då är det dags att samla ihop 2 UTMB poäng till. Tåget till Oslo och en helg ute i de djupa skogarna i Nordmarka norr om stan. Kristins Runde är 50 miles och under dessa 81 km skall Nordmarkas 5 toppar över 700 möh besökas, 2300 höjdmeter lär det bli totalt under loppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar