söndag 29 maj 2011

8:e gången...3.09 igen

Man börjar hitta i Stockholm vid det här laget, inga överraskningar bakom nästa krök längre så att säga, så man kan ladda i lugn och ro...

Nu är 8:e maran i Stockholm (16:e totalt) avklarad. Det blev inga överraksningar i resultatet heller, 3.09, vad annars?
På av 8 Stockholmsmarorna har jag slutat mellan 3.05 och 3.10 6 av gångerna och med just 3.09 3 ggr.
Spelar tydligen ingen roll om det är 30 grader eller perfekt väder, om man har toppat formen eller bara kört lång mängdträning. Benen är tydligen programerade för 3.09 i Stockholm, eller är det kanske psyket som gör tricket. Första halvan går alltid bra och stabilt i sub 3 tempo, sen är det lite tugnt runt 25K...
...tappar lite fart och inser att sub 3 är kört, tappar lite motivation och lite fart till och så...blir det 3.09 igen, typ.
I år hade jag inte toppat formen och hade inte som mål att nå sub 3, men det var ju värt ett försök, blev som sagt ingen större skillnad.

Däremot var det andra i klubben som gjorde grymt starka lopp, Roger gick som en klocka och slutade på 2.51, blev ett svårslaget klubbrekord. Ole kom inte långt efter på 2.53 med ett ben som var ihoptejpat av Pentti för att överhuvudtaget kunna springa. Magnus gick också in som 3:e VLK-are på sub 3 med 2.58. Sen fortsatte det med en lång rad nya pers, vi var 23 startade för VLK och 23 som gick i mål, dessutom minst 5 medlemmar till som missat "LK" i anmälan. Totalt minst 28, en tredjedel av klubben fullföljde Stockholmsmaran och många med nya pers, häftigt. Vår bara 2 år gamla klubb syns mer och mer i löparsverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar