torsdag 11 augusti 2011

2 x 24 h

Nu är det dags att få till några fler riktigt långa lopp som träning inför UTMB nästa år, då kommer man vara ute i bergen långt mer än ett dygn. Visserligen är inte startplatsen säkrad förrän lottningen i Januari, men steg 1 att ha klarat tillräckligt med kvallopp är klart. Blir det otur i lottningen till 2012 är det bara att ta en ny chans med förtur 2013. I vilket fall som helst går det inte att vänta med träningen tills i Januari då man vet säkert, det är bara att bygga vidare på uthålligheten redan nu, inte minst mentalt.

Har planerat höstens lopp med tanke på detta och då blir det 2 x 24 h, dvs 2 stycken 24 h lopp med 3 månaders mellanrum.

Skövde 24 h på Ultrafestivalen i Skövde sista helgen i Augusti, det blir en favorit i repris, om man nu kan kalla mitt första och hittills enda lopp där för favorit. Bra gick det i varje fall i premiären, har ju t.o.m. en 2:a plats i RM att försvara. Om inte det blir något fel på dagsformen så är målet att förbättra dom dryga 17 mil det blev då. Har blivit lite klokare sen dess och kan förhoppningsvis disponera loppet en aning bättre.

Nästa gång det är dags är i slutet av November, då går största 24h loppet i Skandinavien på Bislett eller snarare under Bislett. Loppet går i en kulvert under läktarna där man byggt en "2-filig" löparbana. Taket är satt till 130 startande, vi får se om det blir fullt. Funderade på loppet lite förrut, sen pratade jag och Robert om det på ett långpass för ett par veckor sedan. Vi tog snabba beslut och anmälde oss båda två.
Målet på Bislett tar vi senare, kanske bättra Skövde resultatet lite till, men det är långt dit.

Hoppas fler vill hänga på och testa gränserna lite mer, än så länge går det anmäla sig till båda loppen och 24 h lopp innebär ju att man springer så mycket man vill, man kan stanna eller stoppa precis när man vill. Man kommer så långt man gör och man hinner träffa många andra lika tokiga under tiden och utbyta lite kloka ord om det mesta.

Med 2 x 24 h blir det inget annat seriöst tävlande i höst, Lidingöloppet visserligen plus möjligen en mara eller SUM men då blir det bara som långpassträning med lite omväxlingen. Inte pressa några pers.


1 kommentar:

  1. Det är två rejäla lopp och utmaningar! Hoppas och tror att du med ett bra upplägg pulveriserar 200K-vallen i något av dessa. Lycka till!

    SvaraRadera