lördag 15 oktober 2011

Black River Run - "invigt"

I varje fall har banan nu blivit officiellt provlöpt och det blev ett riktigt stort gäng på dagens VLK långlördagspass. Kl 7.30 var vi 13 stycken utanför Orientalen, inklusive David som varit ute ett tag redan med pannlampa!?
Den stjärnklara morgonen med några minusgrader hade bytts ut mot dis och 0 gradigt, en riktig höstmorgon. Vi stack ut på runden, de första 5 kilometrarna är de svåraste med några sträckor knixiga stigar, men det gick bra. När vi sen kom ut på den långa sköna sträckan utmed Svartån in mot stan skruvades naturligtvis tempot upp en del men vi hängde ihop bra. Efter 1.31 kom vi tillbaka till Orientalen , då hade klockan hunnit bli 9 och ytterligare ett gäng på 6 personer stod och väntade.

Några klev av efter första varvet, men totalt 19 på en långlördagsträning är rekord.
Sandra var med bland dom nya 6, premiär på VLK träning för henne och innan var hon orolig för tempot. Varför det kan man undra, hon hängde på i tätklungan som drog ifrån lite på det något snabbare andra varvet.

Efter 2 varv blev det många avhopp så ut på 3:e runden blev vi bara 5. Lockande svampskog och deadlines hemma plockade bort ytterligare så till slut blev det bara Per J och jag som kom runt på hela 3 varven.
På sista varvet hade solen kommit fram och det var 10 grader skönt när vi kom i "mål" efter en lagom lördagsrunda på 50 km.

Det lät på kommentarerna som att banan fick godkänt, nu är det bara att planera vidare mot nästa års ultraloppspremiär i stan.

1 kommentar:

  1. Riktigt fin bana du ritat upp, kommer bli kanonbra!

    SvaraRadera