söndag 30 oktober 2011

Train & Run 1

Vintersäsongen närmar sig så nu har det blivit dags för VLK's löputflykter igen. En lördag varje månad tar vi tåget åt något håll, det finns många (5) att välja på från Västerås så variationen är stor, sen blir det hem igen med hjälp av fötterna.

Tack vare en start redan i Oktober och en otrolig tur blev det kanonväder. Efter en grådisig vecka blev det en strålande lördag med sol och blå himmel, brinnande höstfärger och en temperatur som kröp upp från 2 grader till sköna 10 eller mer där solen låg på.

Premiärtåget gick till Eskilstuna 7.35 på morgon, så efter att SJ lyckats hålla tiden var vi 3 man som strartade från staden på andra sidan Mälaren strax efter kl 8. Det blev ett bra och stadigt tempo förbi Torshälla på de fina näsan helt bilfria småvägarna till Kvicksund. 18,5 km dit, vi hann fram lagom några minuter innan nästa tåg från Västerås rullade in och 6 man till klev av för att vara med de 3 sista milen in till Västerås.Robert och Per J


Det blev bara "man" i dag, tjejerna var kaxiga efter förra lördagens långpass,
 att dom var fler än killarna,  men dom tog visst ut sig då för nu kom det ingen ;-)

Nykomlingarna i Kvicksund var naturligtvis pigga så det blev fortsatt bra tempo mot Västerås förbi Rytterne och med en lite ny sträckning några kilometer utmed Asköviken. Vid Asköviken blev det lite vandringsled och stig istället för väg, skön omväxling men det är lite svårt att parera stenar och rötter när benen stumnat efter nästan 4 mil asfaltsnötande.

Efter denna avstickare ut i naturen blev det sen en tung sista mil hem till Västerås. Vid Lövudden hade vi ett sista kort stopp, där delade vi på oss för lite fri fart sista halvmilen hem. Nu svepte en molnfront in som dolde den sköna höstsolen, vinden blev kylig, benen var stumma och fötterna ömma. Jag tog därför hand om köplatsen i den fria farten och fick låta pannbenet ta över löpningen. Det gick bra det också, efter en härligt höstlördag var vi återsamlade på Västerås C, 52 km och 4.45 h löptid efter starten från Eskilstuna. Skönt med en mugg kaffe och en chokladbit på bänken inför undande resenärer.

Lagom när vi satt där ropade dom upp ett nytt tåg till Eskilstuna, men det var ingen av oss som var sugen på en repris direkt, det får bli en annan gång.

Åter på Västerås C, kaffe är gott efter 52 km

 

1 kommentar:

  1. Tack för sällskapet
    Det var verkligen en härlig tur

    //Per

    SvaraRadera