söndag 24 juni 2012

Bergspass i Västerås

Det är inte lätt att få till riktig bergsträning i Västerås och man kan ju inte åka i väg uppåt Bergslagen allt för ofta, då gäller det att vara lite kreativ. Har i dagarna designat en liten bergspassrunda i Rocklundaskogen, riktigt bra och varierad om jag får säga det själv.

Ett Bergspassvarv är 11 km och på den sträckan blir det 500 höjdmeter både positiva och negativa. Starta på MTB spåret vid Norrleden, efter ungefär halva MTB när man kommer till Villa Utsiktbacken blir det 3 omvända backintervaller upp på berget och ned till Skultunavägen. Fortsätter sen med ett varv på Davids backrunda och sen ytterligare 3 omvända backintervaller innan det är dags att fortsätta på MTB tillbaka till Norrleden. Voila!! efter dessa 11 km har man alltså fått ihop 500 höjdmeter.

I dag avslutade jag en +10 mils vecka med att köra bergspasset dubbla varv, det blev 1000 höjdmeter på ett träningspass, vem sa att Västerås är platt?

Träningsplanering inför Trail Ticino

Träningen efter Stockholm Marathon har fungerat perfekt i 3 veckor, stegring med 62 km , 84 km och nu 104 km per vecka. Dessutom dubbla Cirkelfys eller HIT pass varje vecka. Inget behov av återhämtning efter årets mara inte, det gällde bara att tina upp sen gick det att köra på.

Slutplaneringen för träningen inför Trail Ticino ser nu ut så här. Först en ny 3 veckors stege med 6-8-10 mil och dubbla cirkelfyspass. Fokus på berg och trail så långt det går. Sista veckan är det Jubileumsmaran som får avsluta 10 mils veckan, det skall bli kul att se hur den mara-laddningen fungerar. Kommer köra Jubileumsmaran som ett bra långpass och "nöjesspringa" en mara som omväxling. Kolla in publik och underhållning, stanna till vid matkontroller mm.

Efter detta är det 3 veckor kvar till Trail Ticino, då blir det nedtrappning och riktig semester. Första veckan lite morgonpass och något riktigt bergspass, andra veckan mindre mängd och så sista veckan då blir det bara lite lättjogg och resa till Schweiz för några dagars acklimatisering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar