lördag 9 juni 2012

TTT

= Tiondel Trail Ticino. Det var ungefär resultatet av dagens träningspass, en tiondel av Trail Ticino banan på flera sätt. Jag körde "omvända backintervaller" på det lilla 40 meters berget i Rocklunda skogen,  det blev 20 ggr och dessutom med stavar och mer eller mindre komplett packning i Salomon ryggan.
Omvända backintervaller är kraftfull gång uppåt med hjälp av stavarna, det kändes i armarna mot slutet så det blir mer cirkelfys i sommar. Utför berget blir det springa så fort som möjligt för att träna belastning på knän och lår och för att lite få in flytet att parerar balansen med stavarna. Det är faktiskt en himla skillnad utför med stavar, en helt annan säkerhet när man har 4 punkter som kan ta markkontakt.

Hur var det då med tiondelen? Ja 20 x 40 meter är 800 höjdmeter, plus lite till på vägen dit och hem, det blir ganska exakt en tiondel av de 8500 höjdmeter, + och -, som skall avverkas i Ticino. Det blev 15,7 km totalt i dag, lite mer är en tiodel av banans 117 km. Träningspasset tog knappt 2 timmar, kanske 20 timmar kan bli den effektiva löptiden på banan, då finns det 10 timmar marginal till stopp mm.

Lite ny inspiration hittade jag på nätet i veckan också, nu har dom lagt upp en detaljerad topografisk karta över banan, riktigt mycket högalpin löpning ovanför trädgränsen ser det ut som, skall bli häftigt, jag bjuder på några kartklipp här, hela kartan finns på hemsidan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar