onsdag 6 juni 2012

Nedkylning konserverar...

Det är ju sen länge känt att om man kyler ned något så håller det sig längre. Vi stoppar ju grejer i kylskåpet varje dag och även även människokroppen lär gå ned på "lågvarv" när den blir rejält nedkyld.


Jag firade den lediga Nationaldagen i dag med ett första löppass efter Stockholms maran och det kändes helt klart som att kylan i lördags konserverade både fart och form. Första varvet på maran gick ju bättre än väntat innan jag drog ned lite på farten och sen hamnade i en negativ nedkylningsspiral. Så här 4 dagar efter en mara brukar man få köra lite försiktigt, men i dag kändes det inget i benen, det gick hur lätt som helst. Jag "fortsatte" i ungefär den fart som jag hade på första varvet i Stockholm, det blev 18 km på Rocklundaspåret med 4.50 fart i snitt, inte någon återhämtningsjogg här inte.

Det blev ganska bra det här, hade planerat att köra maran lite lugnare utan att tappa träningsmöjligheter inför Ticino. Nedkylningen och de stelnade höfterna gjorde att jag fick köra mycket lugnare på slutet och det gjorde skillnad. Nu är det bara att köra på, i morgon blir det HIT skall köra dubbla Cirkelfys/HIT-pass varje vecka nu, mer styrka till bergen!!

1 kommentar:

 1. Bra Bosse ! Själv har jag fortfarande ont i vaderna,
  men börjar kunna röra lite på benen.
  Tänkte att jag skulle testa lördagsträningen.
  Varma Hälsningar
  Lars-Ove ; )

  SvaraRadera