onsdag 14 november 2012

Tillfälligt avbrott

Tillfälligt avbrott i träningen, det kommer lite olämpligt så här sista veckan med mera mängdträning inför Bislett. Förra veckan blev ju inte heller helt optimal men en släng av halsont.

Problemet nu är lite mera svårtolkat, kraftig ömhet på nedre delen av smalbenets framsida och uppe på foten. Den vanliga gissningen skulle vara benhinneinflamation eller början till det, men inte helt säker på det. Det kom ganska tydligt i söndags kväll och kändes rejält i måndags, sprang ett mycket försiktigt kort pass i måndags kväll och körde cirkelfys utan belastning på vristen för att känna efter. Det var riktigt ömt, men blev varken bättre eller sämre.

Lika bra att dra i nödbromsen direkt och ta några vilodagar med Voltaren Gel. Nu är det onsdag och det har blivit mycket bättre, känns bara lite diffust ibland och på ett mindre område en bit upp på benet. Det blir vila några dagar till och sen är det dags att känna efter om nödbromsen drogs i tid.

Varför nu detta då, jag har ju inte ökat träningen mer än tidigare? Det finns nog ett antal olika saker som spelar in.
- Det har blivit större andel asfalt i träningen ganska snabbt nu, för snabbt?
- En del av detta dessutom med mera odämpade skor än normalt.
- Har varit mycket kraftiga hopp på alla cirkelfyspass senaste tiden, för mycket, för ofta?
- Gick väldigt mycket i Dublin för 2 veckor sen med inte optimala skor. Så här efteråt har det känts lite stelt i vristen efter det.
- I helgen blev det nya skor köpta på Löplabbet, Brooks Ghost5, supersköna och jag tror perfekta för mitt behov, men dom var nog för sköna och gav ett annorlunda "slarvigare" steg på en för lång premiärrunda i söndags.
Slutsats: Vristen var "sliten" av flera skäl och sen blev måttet rågat med en för lång premiärrunda i "för bra"skor. Vad felet är är svårt att säga men orsaken känns rimlig. Finns tydligen fortfarande saker att lära sig och eftersom jag nästan aldrig är skadad så blur man kanske lite oförsiktig.

Vi får se till helgen om nödbromsen hjälpt. Det blir ingen Train&Run utflykt med VLK, kommer känna efter i Rocklundaspåren istället. Då är det 2 veckor kvar till Bislett, ingen större förlust med missad träning nu, men problemet måste gå tillbaka innan dess.

Får springa in "spökskorna" från Brooks lite försiktigt tills dess också, det är dom som skall funka några varv runt Bislett den 1 dec.

1 kommentar:

  1. Gissar att det är de kraftiga hoppen som är en stor anledning till problemet med foten. Hoppas det snart går över.

    SvaraRadera