lördag 26 januari 2013

Tom tank

Det blev ett riktigt tungt pass i dag, lite av ett "tom tank test". Jag hade redan innan bestämt mig för att inte vara med på Train&Run i dag med 50 km från Enköping, behöver öka distansen lite mera successivt för min återuppbyggnad, inte hoppa direkt från 20 till 50.

Planen i dag var att höja återuppbyggnadsribban till 25 km, det kändes som ett lagom och problemfritt steg, men det skulle bli lite värre än så. I går kväll lagom när jag skulle lägga mig kom det en lika plötslig som total magtömning. Kände mig inte sjuk varken innan eller efter så jag trodde inte det var någon vinterkräksjuka, den skall ju komma plötsligt annars har jag hört. Måste ha varit något jag ätit på kvällen, men det är märkligt eftersom jag inte åt något som ingen annan åt. Det var bara att sova på saken utan att sätta klockan på väckning för det "vanliga" VLK-passet, bättre att sova ut.

Sov bra och när jag vaknade kändes inget av magproblemet. Jag bestämde mig för att spara 25 km passet till eftermiddagen så jag skulle hinna få i mig lite frukost och lunch i varje fall. Stack ut vid 2-tiden och startade lugnt i 5.30 tempo, det kändes ganska OK de första 15 även om tempot sjönk stadigt,  men sen blev det soppatorsk.

Blev bara tyngre och tyngre, hade en tanke att vika av hemåt för att nöja mig med 20, men bestämde mig för att koppla in pannbenet istället. Fortsatte rundan så den blev de tänkta 25, det gav ett litet litet test hur det funkar att köra på tim tank. Kroppen är en märklig maskin, det finns alltid mera kvar hur tomt man än har kört tanken, bara man kan få pannbenet att koppla in reservtanken.
Gråmulen skymning nere vid Mälaren, isen lika tom som mina energidepåer.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat du! Hoppas att du fyllde på rejält efteråt bara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tack, det blev en rejäl smoothie innan duschen till att börja med.

      Radera