tisdag 7 maj 2013

7 dagar & 12 mil - Små berg & stora

Har fått till en period med riktigt hyfsad volym nu, 7 dagar på rad med träning som gav totalt 12 mil löpning och dessutom 2 cirkelfys pass, och det känns bara bra i kroppen. Skönt att det fungerar att öka på mängden ett snäpp till, det behövs inför årets utmaning. Det blir nog snarare lite färre kilometer framöver men en större del av dom skall bli ren trail eller backe/bergspass.

Nu får det bli 3 dagars vila förutom lite underhållslöpning på torsdag sen är det dags för Kullamannen. Skall bli en kul tävlingen som börjar med 3 fina mil utmed kusten från Ängelholm ned till Kullaberg. När man väl kommer dit lagom uppvärmd börjar skälva utmaningen, då skall vi klättra upp och ned och fram och tillbaka på berget under de 2 sista milen. Vi får se om det är lika utmanande som det utlovas, eller om skåningarna tror för mycket som sitt berg.
Det finns annars en tävlingen på lördag i berg som är lite mera värda namnet berg. Årets upplaga av Transvulcanica Ultramarathon går nere på La Palma då. Jag provade delar av banan på semestern i Januari, kan inte säga annat än att jag är riktigt sugen, det är en sååå häftig terräng. Det är ju kul också att vi numera har en svensk tjej som superfavoriet i damklassen när världseliten samlas i bergen. I Run Far har sin analys av damernas startfält klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar