onsdag 12 juni 2013

Istanbul

Mitt i juni när det är dags för en vecka med mycket volym i träningen så blev det en ny tjänsteresa på några dagar, det kräver lite inprovisation att få till träningsvolymen då.. Denna gång resa till Istanbul eller närmare bestämt stadsdelen Kartal på den asiatiska sidan. Vad som är vad här är lite såvrt att se skillnad på för en utomstånde, Istanbul har växt ihop över alla gränser med ett virrvarr av bebyggelse och väger och inget verkar riktigt färdigt, drygt 13 miljoner har man lyckats klämma in här och fler blir det.
Solen går ned och det är ett gytter av hus ned till havet, får bli löpbandet första kvällen
Det var ju också lagom att åka hit nu när stan är i fokus för världens media med kraveller och protester mot regeringen som man vill skall avgå. Allt började visst som protester mot just det att stan växer och de få sista gröna resterna skall försvinna, sen övergick det till en allmän protest mot regering och premiärminister. Som så ofta märker man inget av det som händer när man är lite vid sidan av, mer än att det var ett ständigt diskussionsämne på jobbet och så i går när jag körde ett sent löpbandspass på hotellets gym, Då körde man nonstop live sänding på TV'n från torget när allt kulminerade och polisen gick för att rensa. Lite knepig känsla att stå där och nöta på ett löpband och 20 km bort pågick ett ställnigskrig mellan folket och regeringen, med bränder, tårgas och vattenkanoner.

I dag när jag hann komma ut på ett tidigare löppass kunde jag konstatera att livet rullar på som vanligt för dom flesta, man har säkert åsikter men man sköter sitt, folk var ute och hade en lugn kväll i parkområdet utmed havet.
Kunde också konstatera att är man bara en liten bit bortom turiststråken så är det en utmanning med kommunikationen, inte många som klarar engelska. Stannade på en "strandresturang" (fanns ingen strand, men ändå) och skulle ta ett kaffe och glasstopp innan jag skulle upp genom gyttret igen. Det engareade 3 servitörer, alla i 20-årsåldern, ändå lyckades det inte. Trodde efter mycket gestikulerade och försök att kommunicera att jag skulle få både kaffe och glass, men det var bara kaffet som dök upp. Inte hela världen, sämre ställe kan man ta en kvarts löppaus på...

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det är ju en del som gör så, får ta det en annan gång ;-)

      Radera