söndag 23 juni 2013

Midsommarlöpning

Det har varit tyst på bloggen lite för länge känner jag, beror mest på att det blivit ganska mycket träning senaste tiden och en del annat skall ju hinnas med också. Försöker få till mycket mängd i träningen just nu och allra mest trail när det går. De förra 2 veckorna fick jag till 16 mil på 10 dagar trots att det var studentfirande med släkten i huset ett par dagar plus en jobbresa till Turkiet i 4 dagar. I sådana lägen gäller det att alltid ha skorna i beredskap och ta sig en runda så fort ett tillfälle dyker upp.

Senaste veckan har varit lite mera normal, och på hemmaplan, så nu har det gått att hålla sig i skogen för att köra nära 100% trail, det har blivit en vecka till med +10 mil.

Eftersom det är trail som gäller försökte jag locka med mig hela VLK gänget ut i skogen på långlördagspasset i går på midsommardagen.Vilket gäng vi är, trots att klockan var 9 på midsommardagens morgon så blev vi 12 stycken som dök upp på träningen och alla hängde med ut i skogen på den 2 mils trailrunda som jag rekat fram.
Det blev en kul träning på alla de små stigar som faktiskt finns där ute i skogen om man letar efter dom. Det kan ta lite tid att hitta en runda, en del stigar är så små eller så nya att dom inte finns på kartan och en del gamla slutar ute i något hygge. Nu när det blev premiär på rundan i sin helhet visade det sig att den "bara" var 17 km, men det räckte bra för en långlördag. Tempot blir så så mycket lägre i skogen än när man bränner asfalt, så alla var nöjda och det är också lättare att hålla ihop gänget med lite lägre fart.
Nu skall jag snart ut och leta mera stigar få vi se om det går bygga på rundan lite till.

1 kommentar: