söndag 28 juli 2013

Semesterrapport

Det blir lite dåligt med bloggandet så här på semestern, den senaste veckan var vi dessutom nästan i "radioskugga", utan wifi och med ett 3G nät som var lite väl klent för att hålla kontakt med omvärlden. Vi hade hyrt en stuga i stugområdet Vålarö vid havet utanför Nyköping. Fint ställe och fint väder hela veckan, bra möjligheter att träna var det också. Så här sista veckorna inför UTMB kan man ju inte ligga i hängmattan eller på stranden hela semestern precis.

Vid Vålarö fanns ett fint litet motionsspår på 3 km som var rena traildrömmen, nästan hela varvet var en riktigt teknisk liten naturstig i skogen och över berghällarna. Hann med några varv på det spåret under veckan, sen fick jag till ett litet ultrapass också.

Efter en tur till Trosa planerade jag att springa "hem". Lite drygt 4 mil skulle det bli, hade sett ut 3 etapper på Sörmlandsleden till en början och sen ett avslut med 16 km väg eftersom leden inte gick ut mot Vålarö. Startade från ICA i Trosa ungefär kl 14 med strålande sol och nästan 30 grader, det skulle bli ett hett ultrapass.
Lunch i Trosa, kanske inte optimal inför ett ultrapass, men gott var det
Till en början lite vägar innan leden gick in i skogen med 5 km över Lemdalsberget. Här var det betydligt tuffare stig än jag väntat mig, visserligen var den i lite bättre skick än vår eländiga Bruksled men inte var det lättlöpt inte, dessutom gick den upp och ned på skrå i sluttningen istället för att gå fint uppe på berghällarna.
Passerade slottet i Tureholm innan skogen började
Utsikten var i varje fall fin när leden väl kom upp på bergskrönet
Det blev några km till i skogen på nästa lilla berg sen insåg jag att det var dags att välja grusväg om jag skulle hinna hem till grillen och någon pannlampa hade jag inte med mig. Hann precis fram till Nynäs slott innan fiket där stängde kl 17, det var lite kris med vätskan och en fika satt fint efter nästan 3 mil i värmen. Från Nynäs var det sen bara att nöta asfalten hem till stugan. Det blev trots allt ett bra litet ultrapass i hettan, ungefär 2 mil asfalt, 2 mil grusväg och 1 mil riktigt teknisk stig.
Fikastopp vid Nynäs slott i sista minuten innan stängning
Nu börjar nedräkningen mot UTMB gå in på sista varvet, om 33 dagar är man på väg ut i bergen med de första 5 timmarna avverkade. Knappt 5 veckor är det alltså kvar, 1 vecka till med mycket volym sen blir det nedtrappning av mängden och mera backar och "berg".

2 kommentarer:

  1. Låter som det blev en härlig tur helt i din smak..:)

    SvaraRadera