måndag 10 februari 2014

Löparnas ultimata utmaning

I går kväll fick jag ett tips på facebook i sista minuten om ett program på Kunskapskanalen, "Löparnas ultimata utmaning", det kunde ju vara intressant så det blev ett snabbt byte från OS studions ändlösa repriser på TV3 till Kunskapskanalen.

Vilket program!! Suveränt bra skildrat, inga "skönhetsfilter" pålagda utan rakt ned i den hårda verkligheten. Lyckades verkligen skildra alla fysiska och psykiska utmaningar, alla känslomässiga svängningar, helt enkelt lyckades man förmedla mycket av vad det innebär att springa en extrem ultra. Skildra hur extremt mycket människan kan klara av, långt bortom vad de flesta vågar drömma om, men också att det finns en gräns, bortom den är det ridå. Det gäller att i alla situationer kunna fatta rätt beslut trots alla svängningar.

Helt enkelt ett måste ses program för alla som är nyfikna på ultra eller som redan är fast i "begäret". Det ligger tillgängligt på UR till 9 augusti så det är bara att bänka sig framför datorn och drömma sig bort i 1,5 timma.

Sen får det väl stanna vid bara drömmar den här gången, startavgiften till vart och ett av de 3 varma loppen är 3600 dollar och till Antarktiskt 3 ggr så mycket. Totalt blir det nästan 23.000 dollar sen tillkommer resor, utrustning.....  Bara drömma den här gången alltså, det kostar ju inget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar