lördag 22 februari 2014

Björnön all in

Nu har det blivit dags att bojkotta asfaltlöpning ett tag. Foten som jag stukade i Thailand återhämtade sig snabbt och det gick att springa fullt ut efter en veckas vila ungefär, men men, i början av den här veckan kom ett bakslag. Efter ett dubbelpass med cirkelfys och HIT på F&S förra torsdagen som stressade foten, målning av Sofies lägenhet i helgen med mycket klättrande på trappstege och sen ett 20 km asfaltspass i måndags med mjuka skor så var det riktigt illa i tisdags. Varje steg som belastade foten gjorde ont.

Det blev lite bättre så i torsdags kväll testade jag med ett lugnt pass lätt snöpulsning med stadiga Spikcross på fötterna, det funkade perfekt, kändes nästan bättre efteråt. Blev ett nytt lite längre och lite snabbare morgonpass på fredagen och det gick lika bra, på dagen i går kändes i stort sett inget i foten. Det blev ett beslut taget för de närmaste veckorna, ingen CF som stressar tålederna, ingen asfalt som "slår" hårt mot foten och inga mjuka skor som låter foten röra och böja sig för mycket. Nu blir det bara mjuka stigar i skogen och det passar ju bra, det är precis vad som behövs inför årets bergslopp.

I dag blev det därför ingen långlördag med VLK, stack istället ut till Björnön och körde ett "all in", ett varv på vart och ett av alla 5 spåren. Började med milen, där var det bara att klafsa fram i 5 cm blött snöslask hela vägen, perfekt underlag för mig i dagsläget. Sen kom 5'an och 2,5'an, och som vanligt på Björnön var 2,5'an plogad så det blev lite renare spår en bit. Efter dom "vanliga" spåren testade jag den lilla vandringsledan på 2 km som jag aldrig sprungit förut, den var riktigt fin i början men efter 1,5 km försvann plötsligt stigen, någon hade t.o.m. satt upp en liten skylt med frågan "vart tog stigen vägen"? 1 km rundan blev det sista spåret och med ett par hundra meter extra på slutet visade det sig att ett Björnön all in är lika med en tuff halvmara i kuperad terräng.

Under tiden jag var ute och sprang gjorde solen några tappra försök att ta sig igenom molnen, men det blev molnen som vann och det kom lite lätta regnstänk också. Våren är inte riktigt här än.
 3 kommentarer:

 1. Kul ide med Björnö All In. En ide som man kanske ska testa någon gång. Har du testat att köra Rocklunda All In?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt fint på Björnön, men Rocklunda känns inte lika bra, där är det ju i princip samma spår hela tiden, på Björnön är nästa alla helt olika.

   Radera
  2. Det är så sant. Måste testa Björnö All In senare i år. Det var många år sedan jag sprang där senast. Skikcar en blänkare innan om du skulle vilja hänga med.

   Radera