torsdag 20 februari 2014

Sista pusselbiten på plats i årets planering

Det var inte helt självklart att hitta den biten och att sen få den på plats. 4 lopp var redan inbokade för året, Ursviks Ultra, GL3D, Kullamannen och Kiruna Extreme. Det som har saknats var en riktig bergsultra och helst då en som kan ge en ny lott till nästa lottning för Western States. Just det med Western Staes gör det inte lätt, det finns bara 14 lopp i Europa som räknas som kvallopp nu, det har minskats ned rejält. TEC är det enda loppet i norden och det ligger för nära i tiden för GL3D, sen faller 5 lopp i England bort, dom var fulltecknade redan när jag började kolla i december, och så faller 3 lopp bort i UTMB veckan med de svårigheter det är att få plats där. 2 kändes väl anonyma på nätet i december och 1 verkade ha omständlig anmälningsprocedur.

Återstod alltså bara 2 lopp och båda var lopp som jag redan sneglat på, X Alpine i Schweiz eller Lavaredo Ultra Trail i Italien. Eftersom båda är knappt 12 mil är är det satt en tidsgräns för WS kvalet, det räcker inte att fullfölja på loppets normala tidsgräns. X Alpine vore kul, men med dess extrema kupering känns WS tidsgränsen väl tuff så valet föll till slut på Lavaredo.
Sista helgen i juni blir det några dagar i Dolomiterna. Anmälan dit funkade nästan bra, den öppnade i fredags och med bara 800 platser och okänt tryck i anmälan var det lika bra att hänga på låset vid datorn. Det var det fler som gjorde, servern kraschade och det tog Italienarna hela dagen att få ordning i elektroniken men till slut hade jag en plats bokad. Riktigt sådan panik var det visst inte, jag såg på Facebook nu att det fortfarande finns det 50 platser kvar, nu efter en vecka, men dom lär nog försvinna snabbt. Om någon skulle bli sugen finns det ingen tid att förlora. Ser riktigt fint ut där.

Bilder från loppets hemsida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar