lördag 10 januari 2015

Bruksleden - liten bit

Hade funderat på att bara springa lagom långt i dag och ganska lugnt, gärna i skogen, skulle passa bra så här en vecka innan Sandsjöbacka. Det blev perfekt timing när Henrik i sista minutren i går kväll lockade till ett "Buss & Run", bussen till Skultuna och Bruksleden hem, bara att haka på. Nu blev det bara vi två för VLK folket var lite spridda för vinden i dag, några sprang Stadion Marathon i Stockholm, några sprang det vanliga långpasset i stan och trailrävarna Kerstin och Niklas var naturligtvis ute på en dagstur på Sörmlandsleden igen.

Nästan folktomt på halv 10 buss till Skultuna och sen ut i ett grått men ändå fint landskap med mycket rimfrost. -5 grader gjorde det fruset nog överallt så man inte behövde bli blöt och med Spikecross skorna var det bara att köra på över frostiga berghällar, frusna vattensamlingar och en del svallis. Sträckan från Skultuna in mot Västerås har några av Bruksledens sämsta partier med ett par bökiga stora hyggen, men det gick riktigt bra där också så här mitt i vintern, det är värre på sommaren.

Långa sträckor var det riktigt fina tekniska stigar och i princip snöfritt så man såg alla ojämnheter. Hela sträckan har fått nymålade markeringar under senhösten, några små bror var fixade och en del var nog röjt, äntligen lite underhåll på Västeråsdelan av leden, men skyltningen finns det en del att bättra på. Vinterns första rejäla snöoväder var utlovat till eftermiddagen och prognosen stämde perfekt, sista halvtimma på väg hem över fälten vid Skerike började det snöa och så fort jag hunnit hem så vräkte snön ned. Här kommer lite frostiga bilder från dagens 25 km i skogarna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar