torsdag 15 januari 2015

Sandsjöbacka Trail - packat igen

Då har det blivit packat för lopp igen, Sandsjöbacka Trail denna gång. På lördag morgon går tåget till Göteborg och redan kl 05 på söndag morgon går bussen söderut från Slottskogsvallen till Tjolöholms slott. Kl 06.30 är det start, sen skall vi springa tillbaka till vallen i stan. 82 km på stigar, berghällar och lite vägar utmed kustens vandringsleder, genom skogar och över ljunghedar.

Efter de senaste årens lopp har man ganska bra koll på packning, klädsel, vad som behövs i ryggan och en eventuell drop-bag, den stora frågan denna gång är skorna. Vädret på västkusten den senaste veckan har inte varit mycket till vinter, mest stormar och regn så det är troligen mest blött därnere i dag men enligt väderprognosen skall det frysa till lagom till söndag morgon, så hur mycket is blir det? Fick bli lite alternativ i packningen...
3 x Salomon favoriter: XT6, Fellcross och Spikecross
Med hela mitt Salomon stall med i bagaget skall det finns täckning för det mesta av is, lera, vatten eller hårdfruset. Blir till ett sista minutenval på plats, med eventuellt byte i dropbagen, just in case.

Det blir inte direkt slätlöpning vi skall ut på, visserligen är det inte direkt några stora berg på västkusten men det är mycket mer höjdskillnad än hemma i Västerås och vi skall upp och ned ofta.
Banprofil, vertikala skalan är drygt 100 meter från topp till botten
Från Tjolöholm i söder till Göteborg i norr
1425 höjdmeter skall vi hinna ta oss, både uppför och nedför, innan vi är i mål så det behövs lite fäste i backar och på berghällar. 50 miles eller 82 km är en ny distans för i år på loppet, 65 startande är det på startlistan i dagsläget och en nyhet som jag upptäcke är att jag är äldst! Det brukar vara många äldre som springer ultra och även trail men det märks att det är fler och fler yngre och så har man ju inte blivit yngre själv ;)

Skall bli kul att se hur det går, har ingen placeringsambition utan ser det som ett rejält bra träningspass på vägen mot Dragons Back. En tid på runt 10 timmar känns rimlig och så har jag ju bara 12 h på mig från start till tåget hem, så jag får inte vara ute och såsa för länge. Skall se vad kroppen säger också har prövat en vecka med 100% träningsvila, både från löpning och annat. Dels har jag känt lite i en ljumske och höft senaste veckan, dels kan det vara bra att pröva helvila inför ett lopp någon gång och dessutom har veckans väder varit absolut sämsta för träning, så lika bra att ta det lugnt för en gångs skull.

1 kommentar: