måndag 4 maj 2015

50 dagar kvar till start

I går var det 50 dagar kvar till start i Dragons Back Race, nu börjar det kännas riktigt nära och det är hög tid att börja finslipa formen och packlistan. Den senaste veckan passade jag på att göra lite av både och...
Omväxlande väder senaste veckan
Det har varit tyst på bloggen sedan påsk, mest eftersom det inte hänt så mycket på löparfronten under dessa veckor, men trots att det har varit en del annat på agendan så har träningen flutit på bra i stort sett enligt plan. Visserligen har jag ingen hårt hållen och nedskriven plan, man har ju hållit på att springa några år nu, även riktigt långt, så det funkar oftast bra med en grov plan mentalt som man sedan får anpassa lite efter omständigheterna och annat.

Nu tillbaka till den sensate veckan. Den mentala planen tyckte att nu var det dags för en vecka med mycket höjdmeter. Att få till mycket höjdmeter i Västerås utan längre resor kräver lite fantasi om man vill ha variation och det går faktiskt. Jag har ju klarat av både UTMB och en del andra bergslopp med nästan enbart Västerås "höjder" i benen. Den här veckan fick jag ihop sammanlagt 3000 höjdmeter på 4 helt olika pass. Två olika löppass i Rocklundaskogen med mycket backar gav 500 hm vardera, en lång non-stop backe på löpband gav 1000 hm på maxlutningen 15% och så en avslutning igår med 25 backintervaller á 40 m som då också gav 1000 hm ute i "verkligheten". Det enda som saknas här är de riktigt långa kontinuerliga backarna ute i verkligheten, men man få ta det man har. Trots mycket höjdmeter blev det dessutom ett långpass med fart, ett kort distanspass och ett cirkelfyspass under veckan. En bra träningsvecka och det känns helt OK inför nästa.

Finslipandet av packlistan innebar lite kompletterande shopping i butik och på nätet av en del sakar som behöver kompletteras. Efter GL3D och KEX förra året har jag hunnit skaffa och prova det mesta, men några kompletteringar behövs alltid. Lite recentiorer kommer så småningom när jag hunnit få saker levererade och testade.
Lite av veckans shopping - Salomon S-Lab Sense3 Ultra Soft Ground
Väntar också med spänning på rapport från Wales och England där Kerstin och Niklas ägnat senaste veckan åt lite provlöpning i bergen inför Dragons Back och en start i årets GL3D. Det är inte mycket rapporter ännu västerifrån, mer än att vädret varit riktigt Brittiskt med allt från strålande sol till dimma, regn och snö. Vi får väl se hur mycket det hinner tina upp på 50 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar