söndag 31 maj 2015

Malingsbo-Kloten Rundan

I helgen blev det nästan 100% löpningsfokus och ett genrep inför Dragons Back Race. I går var jag support och publik på Stockholm Marathon, det innebar ca 15 km travande och småspringande kors och tvärs i centrala Stockholm  i non-stop ösregn. Det grundade bra för dagens pass uppe i Bergslagsskogarna, ben och fötter blev lite lätt mörade så det blev lite lätt andra dagen effekt i dag.

Gårdagens regn hade inte gett sig i dag heller, det regnade i natt och det kom en rejäl skur precis innan vi skulle åka klockan 8, sedan stänkte det hela vägen upp till Malingsbo. Vi parkerade på en i stort sett öde camping, tunga regnskyar svepte in och det var bara +8 grader, men inget att fundera på, det var ju genrep inför Wales så vädret var passande.

Vi gav oss ut på rundan som visade sig vara extremt blöt, det forsade vatten på de flesta stigar som sluttade och var de plana så var det översvämning. Mellan varven var det myrmark. Det måste ha kommit riktigt mycket regn under det senaste dygnet och mera vatten föll det uppifrån också, regnstänk eller regn i stort sett hela tiden utom under några minuter då det ljusnade så mycket så man kunde ana sin skugga.

Trots den tillfälliga extrema blötan så var det en mycket fin runda, fina löpstigar precis hela vägen, inte allt för tekniska och ingen stig var oröjd, många broar var nybyggda och märkningen var nymålad precis hela vägen. Det var några riktigt fina passager i häftigt landskap och för övrigt väldigt omväxlande med både vildmarkskänsla, lite gårdar och torp, plus massor av sjöar och vattendrag.

Lite bilder får berätta storyn om en fin led i gränsskogarna uppe i norr. Det är naturligtvis Henrik som fastnat på mina bilder, jag misstänker att jag snart dyker upp på lite bilder på Henriks blogg, länkar till den här när den finns ute.
Översvämmat redan vid första bäckpassagen
Fin liten koja i skogen vid Skottorp
Midsommartjärnen, är det midsommarväder också?
Blev vittnen till en av dagens fångster vid Hemtjärnen
Kolla in kartan vid Hemtjärnen
Det fanns en del häftiga skogspassager
Europaled I, blir det motorväg nu?
En av ledens finaste sträckor, upp på Storberget...
...och ned på andra sidan mot Långtjärnen
Passerar Spannsjön
Lite påfyllning i ån vid Spannsjön
Dags att se sig för?
Utförslöpan ned mot Björsjö började över ledens enda "vanliga" hygge,
men även detta var fint, med fin utsikt och röjd stig
Splitter ny bro över Hedströmmen precis där den blir till vid utflödet från Lumsen
Några åsrmodeller äldre!
Åter på Malingsbo Camping efter 42 km på en härlig men blöt led
Några höjdmeter blev det, speciellt fint litet avslut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar