torsdag 3 september 2015

Det är dags igen

Tystnaden på bloggen har varit nästan total efter att Dragons Back Race äventyret blev berättat. Det har inte funnits så mycket att orda om, inga speciella utflykter och lopp, inga udda träningar, bara ett sakta nötande för att så igång kroppen igen på en normal nivå. Låta den läka ut utan skador men ändå vara ingång för att hjälpa den på traven. Återhämtningen går bättre och fortare när man är i gång.

Nu är det i varje fall dags igen, måste ut på ett lopp i höst för att hålla motivationen igång. Till helgen blir det start i ett av de små "berg" som finns i närheten nästan på hemmaplan. Bergslagsleden Ultra står på programmet. 47 km utmed Bergslagsleden från trakterna av Nora ned till Ånnaboda. Loppet hade premiär förra året och i år är det ca 100 startande på Ultra distansen. Ser fram emot en fin dag i riktigt fin miljö på ett ställe jag aldrig sprungit på förut. Konstigt nog har jag inte ens varit på orientering i Kilsbergen någon gång under mina 40 år i skogen.

Med bara drygt 1000 höjdmeter totalt och en sträcka som är kortare än den kortaste dagen på Dragons Back låter det inte så utmanande, men skenet kan nog bedra. Stigarna, den mindre kuperingen och den kortare distansen kan locka till farter som man inte riktigt är i form för än, det kan nog bli tufft mot slutet.

Det blir en tidigt start hemifrån klockan 5 på lördag för att hinna till start. Hade tänkt ta en helg i husbilen vid Ånnaboda men väderprognosen ser inte så lockande ut så det får bli en vända dit själv över dagen.

I det motivationsvakum som rått efter Dragons Back har olika idéer om framtida lopp farit runt i huvudet och en del surfande har det blivit för att spä på idéerna. Inget är hugget i sten ännu men några tankar börjar falla på plats, får återkomma till dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar