lördag 13 november 2010

Ännu en mara

Vintermaran i Sala är avklarad, det blev inte så mycket slask, faktiskt ganska bra förhållanden med 2 plusgrader och i princip slaskfritt och vindfritt. Enda problemet var all grus i kombination med dom många 90 graders kurvorna, man fick ta ut svängarna försiktigt ibland.

För min del gick loppet precis efter förväntningarna, eftersom jag inte tränat så mycket tempo i höst och inte försökt toppa formen speciellt mycket satte jag som mål att nå 3.15, efter dom 4 varven runt banan nådde jag målet på, just det, 3.15. Känner kroppen ganska väl numera. Det gick riktigt bra de första 24 km med ett tempo som pendlade mellan 4.15 och 4.30, sen fick jag dra ned på farten lite och pendlade mellan 4.30 och 5.00. Det höll hela vägen i mål utan att jag stumnade något, det känns att distansen inte är något problem längre, nu är det istället farten som blivit lidande av brist på tempoträning.

Det vara premiär för mig på Salas marathonbana, en riktigt fin och omväxlande bana med många miljöombyten och lite lagom kupering med värsta stigningen upp i Gruvbyn. Enda problemet, speciellt nu med grusade cykelbanor, var alla tvära kurvor. Får prova maran på sommaren då är det nog riktigt fint om vädret är lagom och det blivit grusfritt.

Det blev en riktigt bra dag för oss i VLK, 6 startade på helmaran och 2 på halvmaran. Totalt var det ca 100 startande på helmaran och 40 på halvan. Av oss VLK'are var vi 3 som lyckades ta hem klassegrar, Ole i M40, Kerstin i K35 oh jag själv i M50. Lagsegern däremot sig till Fredrikshof, igen, dom är helt grymma med ett gäng på 4 man som kör tillsammans på runt 2.37 och soppar banan med oss andra. Så länge dom håller på lär Vintermaran bli ännu en Stockholmsmara, det är synd, det borde vara lite spridning och variation, men att någon klubb skall få ihop 4 i den kalibern som kan ta upp konkurensen är inte så troligt.

Nu får nog tävlandet vara slut för i år, nu väntar istället några vinterlångpassutflykter hoppas jag, dags att börja planera något innan julen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar