tisdag 16 november 2010

Islöpning

I går regnade det hela dagen och sen kom kylan tillbaka till Västerås i natt, man fick svänga försiktigt med cykeln i morse på väg till jobbet. Minusgraderna höll i sig hela dagen så till kvällens löpteknikpass med Markus Stålbom var det fortfarande ganska halt på sina ställen. När halken kommer brukar man normalt försöka hitta mindre hala ställen att springa på, men inte Markus!

Naturligtvis ett perfekt tillfälle att träna på ett effektivt löpsteg. Uppvärmningsjoggen gick till att leta upp halast möjliga väg eller cykelbana, det visade sig vara trotoaren utanför Skallbergsskolan. Här höll vi till med dagens teknikpass. Grundidén med passet var, tycker vi det är halt springer vi fel, lyft foten snabbare om du halkar bakåt och sätt inte i den för långt fram om du halkar framåt. Det fungerade faktikst riktigt bra, även för mig som inte sett finessen med att springa halt utan kom med mina nydubbade Ascis Arctic.

Som vanligt ett bra och tänkvärt pass med Markus, men jag undrar vad cyklisterna som kom och gick i halkan tänkte när vi kutate fram och tillbaks som tokiga. Får hoppas vi kan få nya pass med Markus snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar