söndag 16 januari 2011

Enköping är inte så nära som dom tror!

Ultrapass på en söndag denna gång, lite ovanligt men i går hade VLK tävling så det fick bli långsöndag istället för långlördag. Det var också dags för månadens ultrapass som Daniel planerat skulle gå från Enköping. Inte så nära som reklamen säger, i varje fall inte när man tar till lite extra svängar för att få det till 5 mil.

Jag passade på att ha den optimala uppladdningen för ett ultrapass genom att komma hem 01.30 från en liten fest! Visserligen gjorde jag det till min tur att köra, men åndå. Får se det som lite 24h träning, att springa långt med bara lite sömn. Det var extra kul när vi åkte hem på natten från Lillhärad, snön fullkomligt vräkte ned och väderprognosen hade lovat regn och plusgrader på söndagmorgen, det mesta tydde på ett tugnt pass.

Men inte blir vi avskräckta för det, alla 9 VLK'arna hoppade upp på Arlandabussen 07.35 för enkel resa till Enköping, där också Jonas och Krister anslöt. 11 st på ett ultrapass med 0-grader, tung nysnö, duggregn och lätt motvind, inte dåligt.

Det gick över förväntan, nästan alla vägar var nyplogade och det var inte allt för isigt, förrutom när vi kom in på cykelbanorna i Västerås där regnet blankpolerat isen. Några depåstopp på vägen blev det också för att äta, dricka och samla ihop gruppen. Det gick lite snabare än det tänkta 6 min tempot för några av oss, vi har en Höök istället för en "hare", skillnaden är att en hare i loppen kliver av efter ett tag, men Hööken har spring i benen hela tiden ;-)

Ett riktigt skönt och kul första Ultrapass för året, det kunde man inte tro i natt, då såg det mer ut att bli pannbensträning.

Lite suddiga bilder blir det också, det var sådant gråväder så kameran var inte särskilt snabb för att fånga dom snabba löparna.

Någonstans på den Uppländska stäppen


Daniel och så Hööken i dragläge


Lisette, Roger och Alba


Depåstopp i Bredsdal


Bron över floden Sagån i gränslandet mellen Uppland och Västmanland


Roger, Robert, Simon, Hööken (i dragläge nu igen!) och Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar