lördag 22 januari 2011

Vårplanering

Det är fortfarande mitt i värsta istidsvintern, men man börjar bli van. Tövädret i början av veckan fixade till nästan isfria cykelbanor och -3 känns som rena vårvärmen jämfört med kylan i December.

Nu när ljuset börjar återvända, man kan faktiskt ana lite ljus på himeln nu när man cyklar hem från jobbet, och ett nytt år har börjat är det dags att titta framåt och planera lite tävlande.

Målsättningen under våren är ett lopp som höjer ribban, det blir TEC, och att genomföra två lopp som ger tilräckligt med kvalpoäng till UTMB 2012. Det är inte klart än var kvalgränsen går för 2012, men till årets UTMB var gränsen 5 poäng på max 2 lopp. För att få ihop detta med de få kvallopp som finns här uppe hos oss nordbor ser min vårplanering ut så här.

19-20 Feb blir det Ultrahelg i Stockholm , en dags föreläsningar med Rune Larsson och Timothy Noakes och en dags "Ö-luff" i Stockholm, dvs ett ultrapass på 5-6 mil med besök på Stockholms innerstads alla 14 öar. Lite annorlunda sightseeing än för dom vanliga turisterna, men så blir vi ett gäng på drygt 100 lite mindre vanliga "turister", vi blir minst 5 från VLK.

12 Mars är det dags för ett besök i Skövde igen, men denna gång för "bara" ett 6 h lopp, ett kombinerat ultraträningspass med lite extra motivation för att se vad man kan göra på 6 h.

9-10 April kommer vårens höjdpunkt, TEC 100 miles, en liten höjning av ribban i min ultravärld. Visserligen blev det 1 mil längre (17 mil) i Skövdes 24h förra året, men nu är det lite mer terräng. 3 st UTMB poäng blir det också.

I slutet av april och början av maj blir det troligen något mer lopp som träning, men det beror på vad som passar. Munkastigen, Säter Marathon eller Lidingö Ultra är några bra val, vi får se.

28 maj kommer, som vanligt, Stockholm Marathon. Det blir 8:e gången på raken nu, antagligen är det då högsommaren börjar med nära 30 grader, det brukar ju vara så.

Midsommardagen den 25 Juni blir det ett besök i Norge för Kristins Runde. 50 miles i Nordmarka norr om Oslo med besök på deras 5 st 700 meters toppar. Här blir det 2 UTMB poäng och ihop med TEC borde det räcka, så då är det bara att anmäla sig...och fortsätta bygga på träningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar